Bankamatiklerde yeni dönem başladı! Sadece 3 kağıt para çekebileceksiniz

Bankamatiklerde yeni dönem başladı! Sadece 3 kağıt para çekebileceksiniz

Türkiye'de ekonomik koşullara bağlı olarak yeni kararlar alınıyor. Son olarak bankamatik kullanımına ilişkin yeni karar verildi. Buna göre sadece 3 kağıt paranın çekilebileceği sistem hayata geçirildi.

Türkiye ekonomisi kötüye gidiyor. Bu kötü gidişata bağlı olarak birçok yeni karar alınıyor. Enflasyon durmadığı için alım gücü her geçen gün düşüyor. Son olarak herkesi ilgilendiren yeni bir karar alındı. Bankacılık sektöründe bir takım değişikliklere neden olan bu karar şaşırttı.

banka-33333.webp

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından basılan her 5 yeni banknottan 4 tanesi 200 TL olarak kayıtlara geçti. Uzun zamandır 500 ve 1000 TL'lik yeni banknotun piyasaya sürüleceği konuşuluyor ancak somut adım atılmadı. Değeri 6 dolara kadar gerileyen 200 TL'lik banknot yeni kararları beraberinde getirdi.

banka-1.webp

Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun açıklamalarına göre, ATM'lerde 10 ve 20 TL'lik banknotlar yerine Bankalar ATM’lere artık 200, 100 ve 50 TL’lik banknotları yerleştiriyor. Bu durum, bankaların ATM'lerde küçük banknotlara yer vermemesine neden oldu. Çoğu banka şu anda, ATM kanalıyla yapılan para yatırma ve çekme işlemlerinde 10 ve 20 liralık banknotların kullanımını durdurdu. Yani bundan sonra vatandaş sadece 3 kağıt para çekebilecek. Bahsi geçen bu kağıt paralar ise 200 TL, 100 TL VE 50 TL olarak biliniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum