Balıkçılık av sezonu sona erdi

Balıkçılık av sezonu sona erdi

15 Nisan Pazartesi günü, 2023-2024 balıkçılık av sezonu sona eriyor. Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için av yasağı başladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 15 Nisan Pazartesi günü, 2023-2024 balıkçılık av sezonu kapanacağını duyurdu. Bu tarihten sonra, endüstriyel avcılık yapan gemiler için av yasağı devreye girecek. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar ise yasaktan muaf olacak.

"KÜÇÜK ÖLÇEKLİ BALIKÇILAR YASAKTAN MUAF TUTULACAK"

Sezonun birçok balık türünün avcılığı bakımından verimli geçtiğini belirten İbrahim Yumaklı, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 15 Nisan Pazartesi günü sona erecek 2023-2024 balıkçılık av sezonunu değerlendirdi:

"Denizlerde av yasağının, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol) kapsayacağını, kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların ise bu yasaktan muaf olacağını ve avcılık yapmaya devam edebileceğini ifade ederek, 4,5 ayı kapsayacak bu dönemde ekonomik faaliyetlerine devam etmek isteyen balıkçıların, Bakanlıktan izin almak ve belirlenen kurallara uymak koşuluyla kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapabileceğini" belirtti.

Bakan Yumaklı, av yasağının uygulandığı dönemde, halkın yaz sezonu boyunca küçük ölçekli balıkçıların yakaladıkları ve yetiştiriciliği yapılan balıklarla ihtiyacını rahatlıkla karşılayabileceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.