Balık Hali'nde tezgahlar doldu

Balık Hali'nde tezgahlar doldu

Balık sezonunun açılması ile birlikte balık halinde tezgâhlar doldu. Balıkçı Murat Kara, “Balıklarımız taze fakat havaların müsilaj sorunu yüzünden insanlar balık alırken tereddüt ediyor" dedi

Sezonun açılmasının ardından çeşit çeşit balıklar tezgâhlarda yerini almaya başlarken haldeki durgunluk gözlerden kaçmadı. Denizlerdeki müsilaj sorunu yüzünden balıklar eski ilgiyi görmüyor. Havaların mevsim normallerinin üzerinde olmasının balık tüketimini olumsuz etkilediğini kaydeden Balık Hali esnaflarından Murat Kara, “Balık sezonu açıldı fakat hareketlilik yok. Havalar sıcak olduğu için insanlar balık almıyor. Havalar soğuk olduğunda balık tüketimi de artıyor” şeklinde konuştu.

FİYATLAR GEÇEN YILA ORANLA ARTTI

Balık fiyatlarının geçen yıla oranla 5-10 lira civarında daha fazla olduğuna da değinen balıkçı Kara, “Balıkta diğer gıdalara oranla çok bir artış olmadı. Fakat yine de fiyatlara bakıldığında geçen yıla oranla 5-10 lira arasında artış var. Bugün mevcut fiyatları ise şu şekilde belirtebiliriz; Hamsi 25 TL, Sardalya 20 TL, Uskumru 30 TL, Kolyoz 25 TL, Sazan 25 TL, Palamut 30 TL, Çipura 50 TL, Deniz Levreği 60 TL” ifadelerini kaydetti. Konya’da en çok tüketilen balıkları da belirten Murat Kara, “Konya’da sevilerek tüketilen balıklar bellidir. Hamsi, istavrit ve sazan balıkları son dönemlerde en çok tüketilen balıklardan” açıklamasında bulundu.

MÜSİLAJ SORUNU DA BALIK TÜKETİMİNİ ETKİLEDİ

Son dönemlerde tartışmalara yol açan deniz salyası sorununun da balık tüketimine olumsuz etkisinin olduğunu vurgulayan balıkçı Murat Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son dönemlerde denizlerde tehdit olarak karşımıza çıkan müsilajın da balık tüketimine olumsuz etkisi oldu. Biz balıklarımızı daha çok Karadeniz’den tedarik ediyoruz. Karadeniz Bölgesi’nde müsilaj sorunu yok denecek kadar az. Marmara Bölgesi’nin belli noktalarında bu durum söz konusu. Zaten oralarda avlanmak yasak. Devlet çoğu bölgede temizlik çalışmaları yapmakta. Yüzeyi temizlenen kimi bölgelerin tabanında da temizlik yapıldığında bu sorun bitecek diye düşünüyoruz. Daha çok Marmara’nın Çanakkale taraflarından getiriyoruz balıklarımızı. O bölgelerde salya sorunu yok. Balıklarımız o nedenle güvenle tüketilebilir. Bu durum her ne kadar balık tüketimine olumsuz etkide bulunsa da tezgâhlarımızdaki balıklar güvenle tüketilebilir.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.