Balık bahane, dostluk şahane

Balık bahane, dostluk şahane

Bir başka oluyor Altınapada dolunayı ve güneşin doğuşunu dostlarla birlikte seyretmek.

Yaklaşık 35 yıldır kopmayan dostluğumuzu pekiştirmek adına her yıl geleneksel hale getirdiğimiz balık tutma ve doğada bir gece geçirme gezisini bu yıl Altınapa Barajı’nda yaptık. Her ne kadar balık tutamasak da, doğada bir gece geçirmenin keyfini yaşadık dostlarla.
Dile kolay 35 yıldır 7 arkadaş kopmadan birlikteliğimizi sürdürüyoruz. Düğünde, ölümde, iyi günde kötü günde hep bir birimizin yanındayız. Allah nazarlardan saklasın. Meşhur Çeçen Kardeşler Lokantası sahipleri Ebubekir ve Ali Çeçen, Amcaoğulları Ağır Bakım’dan Fatih Çeçen, Molino’nun Usta Tornacısı Mustafa Bayrakçı, Anadolu Zafer Sanayi’nin yıllanmış Berberi Ali Yürükuslu, Konya Sanayi Odası’nın elamanı, Yıllarca Aziziye Camii yanında terzilik yaptı (Terzi) Ali Üstün, ben Merhaba Gazetesi Sayfa Editörü İbrahim Başcı ve misafir Anadolu Zafer Sanayii’nden döşemeci Mevlüt usta. Altınapa’da balık tutmak ve stres atmak amacıyla başladığımız gezide her ne kadar balık çıkmasa da mutlu bir haftasonu geçirdik.
Akşam karanlığında Çeçen Kardeşlerin Adana Kebabı’nı mangala yerleştirmesiyle 'Allah, ziyafet var dedik' hepimiz. Ellerine sağlık Adana Kebabı’na sevgilerini katmışlar, çok acılı olmasına rağmen pek tatlı gitti Altınapa’nın serinliği ve dolunayın ışığında.
Oltadaki ilk zil sesi gece 01.00’de geldi. En heyecanlımız ve yaşça hepimizin küçüğü Berber Ali koşarak oltayı ulaştı. Ama gele gele küçük bir levrek geldi. Neyse ya nasip belki sabaha doğru senatör çekeriz inşallah. Balıkçılar bilir senatör levreğin 1,1,5 kiloluğuna deniyor. Sabah ezanlarında sonra bütün oltalardan zil sesleri gelmeye başladı ama biz hala bin senatör çekemedik. Etrafta balık tutan diğer arkadaşlara sorduk, bu yıl fazla balık yokmuş. Suların klorlandığını söylediler. Olanı bu kadar dediler. Biz de nasibimiz bu kadarmış dedik. Fatih Çeçen’in birbirinden güzel fıkralarıyla doğada stres attık. Gece geç saatlerde kamp ateşinin üzerine atılan patates ve patlıcanları tereyağıyla yemenin lezzeti de gerçekten bir başka oluyor. Fanatik Konyasporlu belki de en fanatiği. Kırık ayakla Konyaspor maçına gidecek kadar fanatiği Mustafa Bayrakçı’nın Konyaspor muhabbeti geceyi damgasını vurdu. Gün ağarmaya başladığında ise güneşin Konya’da ne kadar güzel doğduğunu fark ettik. Sabah kahvaltısında Ebubekir Çeçen’den yumurtanın nasıl pratik soyulduğunu öğrendik hep birlikte. Süper bir kahvaltı menüsü vardı. Bekir ve Ali’nin ellerine sağlık. Kahvaltıyı yaptıktan sonra mıntıka ile geziye son verdik.  
Altınapa Barajı’na salınan pelikanlar ayrı bir hava vermiş. Ördeklerin görüntüsü ise bir başka güzel. Ancak barajda balık kalmamış. Gün boyu ve gece çok balık vurmasa da arkadaşların ‘Balık bahane, dostluk şahane’ sözüne takıldım kaldım. Gerçekten balık bahane dostluk, arkadaşlık ve 35 yıldır aynı heyecanla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadık Altınapa’da. Allah arkadaşlığımızı daim eylesin inşallah. 

İBRAHİM BAŞCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.