Bakanlık yaban keçisi öldürme ihalesi açacak: Karara büyük tepki

Bakanlık yaban keçisi öldürme ihalesi açacak: Karara büyük tepki

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaban keçisinin öldürülmesi için açtığı ihale tepki topluyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü, 45 yaban keçisinin öldürülmesi için ihale açacağını duyurdu.

Bakanlık tarafından açılan ihale kapsamında öldürülmesi istenen 45 yaban keçisinin 43'ü Antalya’nın Akseki, Kaş, İbradı, Gazipaşa, Alanya, Döşemealtı, Finike ilçelerinde ve bu ilçelerin çeşitli köylerinde bulunurken 2'si ise Isparta’nın Sütçüler ilçesinde bulunduğu bildirildi.

Sosyal medyada ihale açılması tepkiye neden olurken, hesaplardan ihalenin iptal edilmesi istenerek "Avcılık tamamen yasaklansın” başlığıyla tepki gösterildi.

Ayrıca 4 Haziran tarihinde Burdur’da açık teklif usulü gerçekleştirilecek ihaleye katılanların ihale doküman bedeline 200 lira ödemesi ve muhammen bedelin yüzde üçü kadar geçici teminat tutarlarını yatırması gerekiyor.

Öte yandan bakanlık 45 dağ keçisi ihalesi sonucunda 3 milyon 70 bin 600 lira gelir elde etmesi planlanırken Isparta'nın Sütçüler ilçesinde 2 yaban keçisinin öldürülmesi için KDV hariç 17 bin 600 lira belirlendi.

Diğer yandan Bakanlık Antalya sınırları içinde öldürülecek yaban keçilerin için belirlediği rakam ise ortalama 122 bin 400 liraya olarak tahmin ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü ise Tunceli'de 17 dağkeçisinin öldürülmesi için 2020 temmuz ayında ihale açmıştı. Alınan karar, kamuoyunda büyük tepki oluşmuş ve 13 Temmuz’da yapılması planlanan ihale iptal edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum