Bakan: Madencilerin kredi borcu silinecek

Bakan: Madencilerin kredi borcu silinecek

Maden ocağında mahsur kalan 18 işçiden bazılarının kredi borçları silinecek.

Ermenek ilçesinde su baskını yaşanan maden ocağında mahsur kalan 18 işçinin kredi borçları üç ay ertelendi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ermenek ilçesindeki maden ocağında bir haftadır mahsur kalan 18 madenci için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ocağın 3'te 2'lik kısmında çalışmaların devam ettiğini dile getiren Bakan Yıldız, şöyle konuştu:

"Şu anda suyun, maden ocağıyla alakalı çalışmalarımızda bizi etkileyen olumsuz bir yanı bulunmamaktadır. Toplam su açısından baktığımızda 5'te 4'ünü bitirdiğimiz, 5'te birinin suyunu ve çamuru atmaya çalıştığımız bir ocaktan bahsediyoruz.

Üç bacaya da girildi ama sonuç alamadık, işçi kardeşlerimize rastlayamadık. Tavanın bazı yerlerde çöktüğünü görüyoruz. Yemek yenilen yere 25-28 metre mesafemiz var. Tavanda göçmeler varsa bu mesafe daha zor aşılır."

Daha önce yaptığı çağrıyla ilgili eleştirileri de değerlendiren Yıldız, "Tavsiyelere, önerilere açık olduğumuzu söyledik. Bizim yol haritamız, projelerimiz belli. Buna rağmen tavsiyeleri olanlar varsa dinleyebiliriz dedim. Farklı yorumlanmasın" diye konuştu.

Bakan Lütfi Elvan ise "Ermenek kömür havzasında aşağı yukarı 1500 madenci işçi kardeşimiz çalışıyor. Bu işçilerimizin kredi borçlarını üç ay süre ile bankalarımız erteliyorlar. Ayrıca yer altında kalan bazı maden işçilerimizin kredi borçlarını da özellikle Halk Bankasından kredi borcu alındığı tespit edildi. Bu borçları da Halk Bankası Genel Müdürlüğü siliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.