Bak şu traktörün yaptığına!

Bak şu traktörün yaptığına!

Saraçoğlu Mahallesi Başefendi Sokak içerisinde çiftçilik yapan Ahmet Öksüz isimli çiftçinin traktörüne İstanbulda otobandan parasız geçtiği için trafik cezası yazıldı.

BEN BİLE BİR KEZ GİTTİM

Konyalı çiftçi Ahmet Öksüz, 15 yıldır kendisinde bulunan ve 1968 model olan traktörüne 17 Ağustos 2007 tarihinde İstanbul-Mahmutbey-Edirne Otoyolundan ücretsiz geçtiği ve gişelerden kaçtığı suçlaması ile trafik ceza kesildiğini öğrenince şaşkına döndü. Öksüz, “İstanbul Hisarüstü Mevkiinde bulunan Karayolları 17. Bölge Ana Kontrol Merkezi Mühendisliği tarafından 42 PY 797 plakalı traktörüme yazılan trafik cezası bu kadar da olmaz dedirtti.  Bana gelen tebligatta 4,5 YTL olan geçiş ücreti ile birlikte geçiş ücretinin 10 katı olan 45 YTL para cezası kesildiği yazıyor. Benim traktör İstanbul’a gitmiş. 17 Ağustos 2007 tarihinde otobandan ve Boğaziçi köprüsünden geçmiş, para vermemiş, birde gişe görevlilerden kaçmış. Ben kendim 1965 yılında askerlik için İstanbul’a gittim. Onun haricinde İstanbul’a hiç gitmedim. Benim gitmediğim bir yere traktörüm nasıl gitti ki? Bilgisayar döneminde yaşadığımız söyleniyor ama bu kadar bariz bir hata nasıl yapılıyor anlamadım” dedi.
NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM
Traktörünün 41 yaşında olması nedeniyle zaten zor çalıştığını da dile getiren Öksüz, “1968 model, her tarafı eski, zor çalışıyor ben bununla İstanbul’a nasıl gideyim. Ben bu traktör ile en uzak Çumra’nın Türkmen Karahüyük köyüne kadar gidiyorum. İstanbul’a nasıl gideyim. Benim adıma ve benim traktörümün plakasına 17 Ağustos 2007 tarihinde kesilen ceza 49,5 YTL. Benim merak ettiğim bu cezanın birde faizi olacak mı? Bana gelen tebligatta, ‘TC. Ulaştırma Bakanlığı TCK 17. bölge Ana Kontrol Merkezi Mühendisliği Hisarüstü İstanbul: Sayın Ahmet Öksüz aşağıda belirtilen plakalı aracın listede belirtilen adreslerde Otoyol ve Boğaziçi Köprülerinden ücret ödemeden geçiş yaptığı tespit edilmiştir. Cezanızı en geç 30  gün içerisinde ödemeniz gerekmektedir” deniliyor.
Hatanın düzeltilmesi için ilgili yerlere müracaat ettim. Ancak trafik cezasını kesen birim İstanbul Karayolları 17. Bölge Ana Kontrol Merkezi Mühendisliği olduğu için orası ile irtibata geçmem lazım. Ben bunlar ile uğraşırken süre geçerse birde cezalı duruma düşeceğim. Ne yapacağımı şaşırdım” diye konuştu.


ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.