Bağışıklığın dostu kelle paça çorbası

Bağışıklığın dostu kelle paça çorbası

Havaların soğumasıyla birlikte Konya'da çorba tüketimi arttı. Metabolizmaya ve kemik sağlığına sağladığı faydalarla bilinen şifa deposu kelle paça ise vatandaşın öncelikli tercihi oldu

Türk mutfağının çorba türlerinin başında gelen kelle paça çorbası sevilerek tüketiliyor. Uzmanlar da her defasında 'Kelle paça çorbası tüketin' tavsiyesinde bulunuyor. İçerdiği kalsiyum, protein ve vitaminlerle lezzet kaynağı olan kelle paça çorbası, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu birçok besini de karşılıyor. Çorba Dünyası işletmesinde birbirinden lezzetli çorbaları vatandaşın beğenisine sunan Nevzat Büyükbalcı, “Sevilerek tüketilen birçok çorba türümüz var. Özellikle havaların soğuması ile birlikte Konya’ya özgü arabaşı çorbamız yüksek bir ilgi toplarken, şifa deposu olarak nitelendirilen kelle paça çorbamız da büyük beğeni topluyor. İçerdiği proteinler ve vitaminler de kelle paça çorbamızın ilgiyle tüketilmesini sağlıyor. Artan hastalıklar ve insanların direnç ihtiyacı da kelle paça çorbasını öne çıkarıyor” dedi.

MİLLİ GELENEK, GELENEKSEL LEZZET

Çorbaları hazırlarken ciddi bir emek harcadıklarını ve geleneksel çorbaların bir vitamin deposu olduğunu belirten çorbacı Nevzat Büyükbalcı, “Birçok çorba türümüzle vatandaşa hizmet veriyoruz. Soğuk havalarda çorbalarımız daha çok tercih ediliyor. İşkembe, ezogelin, mercimek ve kelle paça çorbalarımız beğeni ile tüketiliyor. Özellikle de içerdiği vitaminlerden ötürü çorba tüketimini gençlerimize tavsiye ediyoruz. Bunun yanında çorbalarımızı hazırlarken ciddi emek ve uğraş veriyoruz. Örneğin kelle paça çorbamız 15 saat ateşte kaynatılarak hazırlanıyor. Tüm bunların yanında çorba tüketiminin sağlığa olan birçok faydasını da biliyoruz. Esasen çorba; milli bir gelenek, geleneksel bir lezzettir” şeklinde konuştu.

adsiz-003.jpg

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN EN BÜYÜK YARDIMCISI

Son olarak kelle paça çorbasının faydalarına değinen çorbacı Nevzat Büyükbalcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kelle paça çorbasının birçok faydası vardır. Kelle paça, kalorisi ve yağ oranı yüksek düzeyde olan bir besindir. Kolesterol açısından da besin değeri yüksek olan kelle paça çorbası, çocukların gelişimleri için tavsiye edilir. Günün her saati tüketilebilir. Bünyesindeki kolajen, mineral ve vitaminler ile bağışıklık sisteminin en büyük yardımcısıdır. Grip ve soğuk algınlığını önleyici etki gösteren kelle paça çorbası; limon, sirke ve sarımsak ile birlikte antibiyotik kullanımına gerek bırakmamaktadır. Kısa zamanda soğuk algınlığının vücuttan atılmasını sağlar. Kemik gelişiminde önemli bir rolü olduğu gibi kasları da kuvvetlendirir. Tüm bunların yanında bu çorba halk arasında kırık ve çıkık gibi durumlarda da önerilir.”

EYYÜB KARAKUZU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.