Bağ-Kur binasıne olacak?

Bağ-Kur binasıne olacak?

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ile Bağ Kurun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) adı altında birleştirilmesini ardından Konya Bağ-Kur İl Binası boşaltılmış ve SGK Binasına taşınmıştı.

Binanın boşaltılmasının ardından yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen Bağ-Kur hizmet binasının durumu netlik kazanmadı. Şimdilerde SGK ile ilgili önemli bilgi ve belgelerin saklandığı binanın durumunun ne olacağı sorusuna SGK İl Müdürü Özge Songül yanıt verdi. Songül, binanın şu an önemli belgelerin saklandığı arşiv olarak kullanıldığını ancak, önümüzdeki dönemde lojman olarak değerlendirilmesi için çalışma başlatıldığını ifade etti. SGK yönetim kurulu tarafından verilen karara göre binanın SGK çalışanlarının yararlanacağı lojman olarak kullanılması gerektiğini belirten SGK İl Müdürü Songül, “Bağ-Kur binasında kurumla ilgili yaklaşık 30 yılı aşkın bir süredir saklanan önemli arşivler yer alıyor. Yönetim kurulumuz binanın lojman olarak değerlendirilmesine karar verdi. Binanın lojman haline dönüştürülmesi için ne kadar maddi kaynağa ihtiyaç olduğu araştırılıyor. Bir yandan da arşivleri saklayacak yer sorunumuz var. Arşivleri saklayacağımız yeni bir bina bulduğumuzda Bağ-Kur binasını boşaltıp tadilatının yapılmasını bekleyeceğiz” diye konuştu.

Şu an kaymakamlıkların gözetiminde olan yeşil kart uygulamasının da SGK’ya devredilmesi durumunun söz konusu olduğunu belirten Özge Songül, SGK’nın zaten yer sorunu olduğunu kaydederek, “Yeşil kart ile ilgili durum netlik kazandıktan sonra binanın SGK’nın ek binası olarak yeşil kartlıların hizmetlerini yürütmek üzere düzenlenmesi de planlarımız arasında yer alıyor. Şu an binanın hiçbir şey yapılmadan bekletilmesi önümüzdeki süreçte yapılacak düzenlemelerin netlik kazanmasını beklememizle alakalıdır” diyerek Bağ-Kur binası ile ilgili yapılan planları anlattı.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.