Baba yolu gözleyen çocukları unutulmadı

Baba yolu gözleyen çocukları unutulmadı

Karaman Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunca düzenlenen kampanya kapsamında, Ermenek'teki maden ocağında mahsur kalan işçilerin çocuklarına yardımda bulunuldu.

Türk Kızılayı işbirliğince düzenlenen kampanya ile madende mahsur kalan işçilerin çocukları, bir anlık olsa da hasretle bekledikleri babalarının yolunu aldıkları hediyelerle unuttu.

Karaman Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Müdürü Merve Uzun yaptığı açıklamada, kampanyayı okulun 6 öğretmeni ve 25 öğrencisi ile başlattıklarını söyledi.

Çocuklara küçük yaşta değerler eğitimi kapsamında cömertlik, paylaşma ve yardımseverlik gibi değerleri kazandırmayı amaçladıklarını anlatan Uzun, bu çerçevede öğrenci velileri ile kampanyaya "Miniklerden Ermenek'teki Kardeşlerine" adını verdiklerini kaydetti.

"ÇOCUK OLDUKLARINI HATIRLATTIK"

Uzun, okul öncesi öğrencileri ve velilerle toplantı yaparak kampanyayı başlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız ve aileleri kampanyayı çok benimsedi. Bu sırada Ermenek'teki yaşanan kazaya duyarsız kalmak istemedik. Madende mahsur kalan işçilerin çocuklarını hedef kitle olarak belirledik. O yavrularımız çok zor günler geçiriyor. Hasretle babalarının yolunu gözlüyor. Biz de okulumuzun öğrencileri ile onlara çocuk olduklarını hatırlatalım istedik. Bu kampanyayı başlattık."

Öğrencilerin hazırladıkları paketlerde hikaye kitabı, yap boz, kalem, oyun hamurları, duvar etiketleri ile sulu, kuru ve pastel boyanın bulunduğunu bildiren Uzun, bunları öğrencilerinin paketlediğini vurguladı.

"O EVLERDE DRAMATİK SAHNELER VAR"

Uzun, hazırlanan paketlerin Türk Kızılayı ile madenci çocuklarına ulaştırdıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"O evlerde dramatik ortam var. Madende mahsur kalan kardeşlerimizin evlatları aynı zamanda bizim yavrularımızdır. Çocuklar oyun hamurunu ve boyama kitabını ilk defa görmüş. Paketleri eline aldığında yüzlerinde tatlı bir tebessüm oluştu, çok mutlu oluyorlar. Heyecanla paketi açıyor, kitapları inceliyor, hikayeleri dikkatle okuyorlar. Ailelerin yüzleri de çocuklarının mutluluğuyla bir an da olsa gülüyordu. Çok dua ediyorlar."

Minik öğrencilerin hazırlanan hediye paketlerini madenci çocuklarına kendilerinin ulaştırmak istediğine dikkati çeken Uzun, okul öncesi çocuklarının il dışına geziye çıkmasını mümkün olmadığını işaret etti.

90 ÇOCUĞUN YÜZÜ GÜLDÜ

Uzun, öğrencilerinin bu kampanyanın her aşamasında katkı sağladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz bu paketleri kendi elleriyle hazırladı, paketledi ve arabaya yükledi. Böylelikle biz de onlara "Yardımsever Çocuk" arması verdik. Bu paketleri okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklara verdik. İlk etapta madende mahsur kalan işçilerin çocuklarına, daha sonra da onların yakınlarına ulaştırdık. Bu kapsamda 90 çocuğumuzun yüzünü güldürdük. İnşallah bu çalışmamızın devamında bu minik kardeşlerimizi okulumuzda da ağırlamayı istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.