Ayvazoğlu Metal’den yeni yatırım

Ayvazoğlu Metal’den yeni yatırım

Lazer kesim ve metal sektörünün güçlü ismi Ayvazoğlu Metal, parkuruna kattığı yeni dört eksenli makinesiyle üretim kapasitesini artırdı. Şirket Yöneticisi Selim Ayvaz, yatırımlarla büyümeye devam ettiklerini söyledi.

Birçok firma pandemi sürecinin etkilerini üzerinde hissederken, Ayvazoğlu Metal yeni yatırımlarıyla kapasitesini artırmaya devam ediyor. Metal işleme ve lazer sektörünün önemli isimlerinden olan Ayvazoğlu Metal Sanayi, bünyesine kattığı 2020 model dört eksen lazer kesim makinesiyle üretim kapasitesini ve hızını artırmayı hedefliyor.

Ayvazoğlu Metal Yönetim Kurulu Başkanı Selim Ayvaz, ülke ekonomisinin sıkıntılar yaşadığı dönemlerde bile yatırımlarına ara vermediklerini ve öz sermayeleriyle sürekli yenilendiklerini dile getirdi. Ayvaz, bünyelerine kattıkları yeni nesil lazer kesim ve işleme cihazıyla üretim hızlarını yüzde otuz artıracaklarını ve müşterilerin isteklerine anında cevap verebileceklerini ifade etti.

3.jpg

Üç milyon lirayı aşan bir yatırım yaptıklarını ve tamamını banka kredisi, leasing kullanmadan öz sermayeleri ile karşıladıklarını dile getiren Selim Ayvaz, “Ayvazoğlu Metal olarak, yatırımlarla büyümeyi düşünce merkezimize oturttuk. Bu da üretim ivmemize, gücümüze doğrudan yansıyor. Yatırımlarımızı öz sermayemizle yapıyor olmamız da bizi sektörde öne çıkarıyor. “ diye konuştu.

Üç yıldır 24 saatlik mesai sistemiyle çalıştıklarını, son altı aydır haftasonlarını da üretime dahil ettiklerini vurgulayan Ayvaz, “Aralıksız üretmeye devam ediyoruz. Günümüzde en önemli unsur zaman. Firmalar üretim partnerlerinden hızlı çözümler bekliyor. Biz de, yaptığımız yatırımlarla lazer kesim ve işleme noktasında Konya’nın en hızlı çözüm merkezi haline geldik. Daha önce aldığımız Türkiye’nin tek beş eksenli lazeriyle sektöre yeni bir soluk getirmiştir, bu yıl bünyemize kattığımız lazer ile de üretim hızı konusunda sektörün yönünü belirleyeceğiz” dedi.

adsiz.jpg

Lazer kesim ve metal işleme faaliyetlerinin yanında şirket bünyesinde kurdukları Metal Sanatevi markasının da büyük işlere imza attığını, önemli ihracatlar gerçekleştirdiğini dile getiren Selim Ayvaz, “Ev dekorasyonu sektöründe metalle neler yapabileceğimizi düşünürken ortaya çıkan Metal Sanatevi yatırımımız, bugün dünyanın dört bir yanına ürün gönderen, ülkemizde de tüm evleri süsleyen dekoratif ürünler üretir hale geldi. 2020 yılı sonunda Metal Sanatevi’nin yatırımlarını da artırmayı planlıyoruz. Çünkü, önemli bir ivme yakaladı. Herkes çok beğendi. Kadınların dekorasyonda vazgeçilmezi haline geldi. Bu başarıyı ürün çeşitliliğini artırarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Pandemi sürecinde Avrupa başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde firmaların Çin mallarından uzak durmaya başladığını ve Türkiye pazarına yöneldiğini vurgulayan Selim Ayvaz, “Bu süreçte daha önce metal dekor ürünlerini Çin’den alan birçok firma bizimle irtibata geçti. Çin mallarını kesinlikle almak istemeyen firmalar, yüzde on-onbeş bandında fazla fiyata rağmen bizi tercih ediyorlar. Tabi ürünlerimizin kalitesini de gördüklerinde fiyat farkını makul karşılıyorlar. Çünkü Çin’in ürettiği metalden daha kalın ve kaliteli malzemeden ürün üretiyoruz. Metal Sanatevi ürünlerimiz, pandemi sürecinde başta Avrupa olmak üzere onlarca ülkeye ulaştı. Çok büyük talep var şu anda ürünlerimize. Çin’in yaşadığını bu travma sürecini iyi değerlendirebilirsek birçok sektörde diğer ülkelerin bizi tercih etmesini sağlayabiliriz. Devletimizin de bu noktada yapacağı çalışmalar, ülke sanayisinin şaha kalkmasına ön ayak olabilir” diyerek bu süreci değerlendirmemiz gerektiğine vurgu yaptı.

Ayvazoğlu yöneticileri Selim Ayvaz, Yusuf Ayvaz ve Ebubekir Ayvaz, yeni gelen makinenin Konya sanayisine hayırlar getirmesini ve yeni yatırımlara vesile olmasını dilediler. 

HAKAN ARMUTCU

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.