Aysel Can, altına uzandı

Aysel Can, altına uzandı

Güreş Federasyonu Başkalığının 2009 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Bayanlar Güreş Şampiyonası 14-18 ocak 2009 tarihleri arasında Yalovada yapıldı.

Konya Emniyetgücüspor Kulübü bayan güreş takımının konyayı temsil ettiği bu önemli şampiyonada büyükler katagorisinde Konya Bölgesinde Avrupa Üçüncüsü milli güreşçimiz Aysel Can 63 Kg. da bütün rakiplerini tuşla yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Henüz gençler kategorisinde güreşen 67 Kg. güreşçimiz Ayşegül Er ise önce gençlerde gümüş madalya, ardından büyükler kategorisinde yine aynı kiloda bronz madalya kazandı. Minikler kategorisinde yapılan müsabakalarda ise 32 kg.da Konya Emniyetsporlu  Beyza Dişçi gümüş, Hacer Ertan Bronz, 57 kg. da Aydanur Murat bronz, 62 kg. da Nurten Açar da bronz madalya kazandılar. 

Türkiye Şampiyonası ilgili olarak bir değerlendirme yapan Konya Güreş İl Temsilcisi Mustafa Sarı, elde edilen madalyaların, Konya güreşinin şu anda bulunduğu başarılı noktayı göstermesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak, Şampiyonaya gitmeden önce Emniyetgücüspor Kulübünün bütün branşlarda faaliyetine son verilerek fesh edileceği bilgisini aldıklarını, ancak sporcuların bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilenmemeleri için şampiyona öncesinde bu durumu sporculardan saklamak zorunda kaldıklarını ve kamuoyunada bu nedenle resmi bir açıklama yapamadıklarını belirtti.
Güreş İl Temsilcisi Sarı, Yalova’da yapılan Türkiye Şampiyonasına eksiksiz olarak gidilmesi için, güreş takımına her türlü desteği vererek sorunları çözmek için gayret gösteren Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Ylıdız’a, Konya ASKF’ye, iş adamı Kamil Büyükateşli’ye, güreş takımımızın yalova’ya gitmesi için araç tahsis ederek sponsorluk yapan Aktan Turizm firmasına ve aracın yakıtını karşılayan Bezirciler Petrol A.Ş’ye  Ata sporu güreşe vermiş oldukları desteklerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ettiğini söyleyerek “Konya adına kazanılan bu madalyaları Atasporumuz güreşe destek veren tüm Konyalı hemşerilerimize hediye ediyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum