Ayrana süt üreticilerinden destek geldi

Ayrana süt üreticilerinden destek geldi

Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milli içkimiz ayrandır" açıklamasının, ayran ve dolayısıyla süt tüketimine destek olacağını, sektöre bir ivme kazandıracağını söyledi.

Zengin, Türklerin 4 bin yıldır tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir millet olduğunu ifade ederek, "Bizim 4 bin yıl öncesine dayanan, kendimizi ve çevremizi hayvansal mamullerle besleme kültürümüz var. Yoğurt kültürü dünyada sadece bize aittir. Ayran da yoğurttan elde edilen milli bir içeceğimizdir" diye konuştu. Ayranın insan sağlığına yararlarına işaret eden Zengin, şunları kaydetti: "İnsan sağlığı düşünülüyorsa Başbakanımızın bu sözüne sonuna kadar sahip çıkmamız gerek. Sıvı ile beslenmede ayranın önemi insanlara daha çok anlatılmalı ve özellikle çocuklarımızda bu kültür yaygınlaştırılmalı. Çocuklarımız bugün asitli ve zararlı içeceklerin kıskacı altında. Onlara milli içkimiz ayranı tanıtmak ve benimsetmek zorundayız. Hem bizim sektörümüz hakkında konuştuğu, hem de insan odaklı bir şeye dikkat çektiği için Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Başbakanımızın bu sözü ayran ve dolayısıyla süt tüketimine destek olacak, sektöre bir ivme kazandıracaktır."
    
     -Okullarda ayran dağıtılsın-
   
Okullarda uygulanan "Okul Sütü" projesinin hem sektör hem de çocukların sağlığı için örnek bir proje olduğunun altını çizen Zengin, bu projenin, hem çocukların süt tüketimini artırmak, hem de süt sektörünü canlandırmak adına örnek bir proje olduğunu dile getirdi. Zengin, projenin benzer bir örneğinin de ayran konusunda uygulanabileceğini belirterek, "Okullarda 'Okul Ayranı' adıyla çocuklarımıza ayran dağıtılabilir. Bu sayede çocuklarımız süt ve süt ürünlerini daha çok tüketmiş olacaktır" dedi.
   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.