Aydın Demirtaş: İnsanları maddi ve manevi yönden etkiledi

Aydın Demirtaş: İnsanları maddi ve manevi yönden etkiledi

Siyasi partilerin Konya’daki il başkan yardımcıları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

BBP Konya İl Başkan Yardımcısı Aydın Demirtaş'ın yazısı şu şekilde:

 

Ülkemizin ve dünyanın bir gerçeği covid 19 salgını insanları maddi ve manevi yönden etkilemiştir. Birçok ülkenin ekonomisi sağlık sistemi bu pandemi sürecinde yetersiz kalmıştır. Sağlıkta yetersiz kalan ülkelerin can kaybı daha fazla olmuştur. bir o kadar da ekonomik yönden etkileri giderek artmıştır. insanların alım gücü düşmüş olup yetersiz ve sağlıksız beslenmeleri ölümlerin daha da artmasına sebep olmuştur.

Bu süreçte birçok esnafımız kepenk kapatmak zorunda kalmıştır. Küçük esnaf büyük AVM lerle rekabet edemez hale gelmiştir. Bu küçük esnafımızın kapanması ile birlikte bu insanlar iş yapamaz hale gelmiştir. Yanında çalıştırdığı insanların birçoğu işinden olmuştur. Haftanın belirli günleri AVM'ler kapatılıp. küçük esnafın nefes alması sağlanmalıdır. Pandemi döneminde siyasi partiler hiç etkilenmemiştir. 

Devletten alacağı hazine yardımını kesintisiz almışlardır. 5 partiye hazineden 481 milyon 790 Bin Türk lirası ödenmiştir. Devletin kasasından AK Parti'ye 209 milyon CHP'ye 111 milyon HDP 57 milyon MHP 54 milyon İYİ Parti'ye ise 48 milyon ödenmiştir. Bu partiler milletin vergisinden kesilen paralarla millete siyaset yapmaktadırlar. Oysa ki Muhsin Yazıcıoğlu'nun BBP'Sİ kadar olamadılar. Milletin vergisinden kesilen parayla siyaset yapmam diyen tek lider. Kendimde Konya'nın Ereğli ilçesinden olup, Büyük Birlik Partisinde il başkan yardımcılığı yapmaktayım. Ereğli'deki sorunlarada gelmek istiyorum. Ereğli Konya'nın en büyük ilçelerinden biri olması hasebiyle gerekli yatırımı alamamış il düzeyinde bir ilçemizdir. 

Daha önceden 42 ilden büyük olan Ereğli diğer illerin gerisinde kalmıştır. Tarım ve hayvancılığın olmazsa olmazı Ereğli bu bölgeye yatırım alamadığından dolayı. işsizliğin ve göçün önüne geçilememiştir. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Ereğli'ye olan yatırımları gün geçtikçe azalmaktadır. Büyükşehir'in sadece merkezden ibaret olmadığı taşların ve ilçelerinin hizmet beklediği unutulmamalıdır. Ereğli'ye planlanan büyük otogar yeni hal modern sanayi sitesi organize sanayinin gerekli yatırımları alması, Türkiye'de süt üretiminde lider olan Ereğli'nin avantaja çevrilmesi, kapalı sulama sisteminin bir an önce hayata geçirilip kuraklığın yaşandığı şu dönemlerde suyun verimli verimli kullanılmasının önünün açılması, şehir trafiğinin yoğun olduğu yerlerde alt üst geçitler yapılarak. şehir trafiğinin rahatlatılması lazımdır. 

Hastanenin daha modern hale getirilip, doktor açığının kapatılması lazımdır. Hastalarımız Ereğli'de gerekli müdahalenin yapılan ayıp,  Konya hastanelerine sevki sırasında. Hastalarımız Konya yollarında ölmektedir. Ereğli'ye yapılan büyükşehir hapishanesinin şehir merkezine yapılması halkımız tarafından olumlu karşılanmamaktadır. Gerektiğinde bu hapishanenin şehirden uzak bir yere taşınmasını talep etmektedirler. Büyük Birlik Partisi Türk siyasi hayatında siyaset yapan en köklü partilerden biridir. siyaseti kendi çıkarları için değil devleti ve milleti için yapmaktadır. Ülkemiz ve milletimiz için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi en hayırlı yönetim şeklidir. Büyük Birlik Partisi Cumhur ittifakında yer alıp bu sistemin kesintisiz sürdürülebilir olabilmesinden yanadır. koalisyonların olmadığı hükümetin aylardır kurulamadığı kurulusa dahi uzun ömürlü olmadığı herkes tarafından bir bilinmektedir. Böylesi bir yönetim şekli devletimizin ve milletimizin hayrına değildir. Büyük Birlik Partisi olarak doğru kimden gelirse gelsin. bu doğru yapıyor deme Erdemliligine sahip bir partiyiz. Bunu da devam ettirme azmi ve kararlılığındayız. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.