AYD Otomotiv  zirveye yükseliyor

AYD Otomotiv zirveye yükseliyor

Sektöründe dünyanın en büyük üretim tesislerine sahip AYD Otomotiv Endüstri, İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 şirketi (İSO 500) 2021 yılı araştırmasında 48 sıra daha yükselerek 184. sırada yer aldı

Firma otomotiv sektöründe devler arasında 16. sıraya çıkarak büyük bir başarı gösterdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AYD Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Harun Aydın, üretim, istihdam ve ihracata yönelik yatırımların ve büyümenin devam edeceğinin altını çizdi.

BABAM AYD'NİN TOHUMLARINI ATTI

Aydın, şunları söyledi: “AYD olarak Şu anki geldiğimiz durumu ve kazanılan başarıları iki ay önce kaybettiğimiz kurucumuz, sevgili babamıza ithaf edip kısaca onu anlatmak istiyorum. Konya’nın Bozkır ilçesi Akkise kasabasında Çanakkale şehidi bir dedenin torunu olarak dünyaya geldi. 6 çocuk babasıydı, çiftçiydi, dağlıydı. Okumayı ve yazmayı askerde öğrendi. 1980’li yıllarda 40 metrekare alanda üretilen otomotiv parçalarını İstanbul’un dik yokuşlarında sırtında çuvalla taşıyarak AYD’nin tohumlarını attı. 88 yıllık ömrü, ailesi, işi ve onuru için mücadele ederek geçti. Girişimci, çalışkan ve cesurdu. Dürüstlükten, helal kazançtan ve bildiği doğrulardan hiç taviz vermedi. Suyu sertti ama yiğitti, mertti, başkasına zarar verecek kötülük, kıskançlık, hasetlik, iftira,münafıklık ve iki yüzlülük hiç yapmadı. Yalnızca kendi işini çok daha iyi yapmak için uğraş verdi. Kul hakkına çok önem verir, her şeyden önce emekçinin ve işçinin hakkını gözetirdi. Namuslu, inançlı, devletine sadık, milliyetçi ve memleket sevdalısı gerçek bir Anadolu insanıydı.

Son günlerine kadar fabrikamız içerisindeki evinde bizimle ve torunlarıyla sabah öğlen ve akşam birlikte olarak yaşadı. Bu birliktelik onun artık en hoşnut, en mutlu olduğu ve adeta ona ilaç gibi olduğu zamanlardı. Torunlarına iyi insan olmanın, iyi bir işadamı olmanın derslerini ve öğütlerini verdi. Hastalığının zor zamanlarında bile ilk günkü heyacanı içeresinde yapılan işleri sordu ve takip etti. Fabrikamız içindeki camimizde işçilerle birlikte namazlarını her zaman kıldı, hayır dualarını yaptı. Her şeyde aceleciydi rahmetli anneme kavuşmak içinde acele etti. Son nefesinden sonra vedası da o çok sevdiği binlerce işçisinin ellerinde yükselerek gözyaşları ve dualarla vatanı ve ailesi için hayatını adadığı bu üretim tesislerinde kılınan namazla yapıldı.

3-2.jpg

AYD İLK 500 BÜYÜK'TE 184. SIRAYA YÜKSELDİ

İşte babamız böyle bir adamdı. Onun ektiği bu tohumlar onun bu tutkusu, onun bu değerleri ve onun bu karakteri bizi bugünlere, bu başarılara taşıdı. Her yıl olduğu gibi Türkiye’nin İSO 500 dev kuruluşlarının yer aldığı araştırmada AYD Otomotiv Endüstri olarak yine zirveye doğru hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyoruz. Geçen yıla göre 48 basamak daha yükselerek Türkiye’nin en büyük 184. sanayi devi olduk. Aynı listenin otomotiv devleri arasında ise her şeyi ile yüzde 100 yerli ve milli olarak Anadolu’dan çıkan tek firma olarak da 16. sırada yer aldık. Özellikle son 5 yılda yaptığımız onlarca yeni tesis ve fabrikalar sonucu istihdam sayımızı beş kat artarak 5.500‘ün üzerine çıktı. Oransal olarak Türkiye’nin en yüksek istihdam artışını gerçekleştirmiş olduk. 2023 yılında yeni faaliyete geçecek olan üretim tesislerimiz ile istihdam sayımız yaklaşık 7.500 civarında olacak. Sadece Konya merkez ile yetinmeyip 100-150 kilometre uzaktaki ilçe, kasaba ve köylerde yaşayan bölge halkına bile istihdam yaratarak onlara iş ve aş sağlıyoruz. Geçen hafta SGK il müdürümüz tarafından, 2021 yılının Konya’da en fazla istihdam sağlayan ve en yüksek SGK primi ödeyen firması plaketi takdim edildi. Ayrıca üretimimizin yüzde 90’nını dünyanın en gelişmiş ülkelerine ihraç ederekte senelerdir Konya’nın açık ara ihracat şampiyonuyuz.

3-3-002.jpg

AYD olarak sadece kendi vizyonumuz, sadece kendi imkânlarımız ve sadece kendi alın terimizle yapmış olduğumuz yüksek teknolojiye sahip büyük yatırımlar sonucunda, geçekleştirdiğimiz üretim, istihdam ve ihracat rekorları ile kapattığımız cari açıkla, ödediğimiz çok büyük miktarlı vergilerle, şehrimize devletimize, ülkemize ve milletimize çok büyük katkılar sağlıyoruz. “Durmak yok, büyümeye devam” sloganıyla çalışmaya devam ediyoruz. Bu gururu yaşamamıza katkı sağlayan, çalışanlarımıza, müşterilerimize ve tüm AYD paydaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum