Ayasofya'da ilk hutbeyi kim okuyacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan cevapladı

Ayasofya'da ilk hutbeyi kim okuyacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan cevapladı

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Ayasofya'da ilk hutbeyi kim okuyacak?" sorusuna cevabını kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Ayasofya'da ilk hutbeyi kim okuyacak?" sorusuna cevap verdi.

Uzun yıllar süren hasretin sona ermesine az bir süre kala, tarihi güne dair merak edilenler belli olmaya başladı.

Akılda olan konulardan olan "Ayasofya'da ilk hutbeyi kim okuyacak?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavrını Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde kaleme aldı.

Selvi, etrafındakilerin "Ayasofya’da hutbeyi siz okuyun" teklifine Erdoğan'ın  "O planlandı. Hutbeyi Diyanet İşleri Başkanı okuyacak" dediğini yazdı.

Abdulkadir Selvi'nin bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı ise şöyle;

'Hutbeyi siz okuyun' talebine ne yanıt verdi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya’nın cami olarak açılması kararının çıktığı gün, 'Cuma namazını sizin kıldırmanızı arzu ediyoruz' diyenlere 'O kadar da değil' karşılığını vermişti. AK Parti MKYK’dan bazı isimler Erdoğan’a, 'Ayasofya’da hutbeyi siz okuyun' teklifinde bulunuyorlar. Erdoğan, 'Yok. Doğru olmaz. O planlandı. Hutbeyi Diyanet İşleri Başkanı okuyacak' diyor.
Erdoğan’ın ayrıca Ayasofya Camisi’yle ilgili süreci artık Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yöneteceğini söylüyor. Erdoğan, Ayasofya’nın açılışına çocukları ve torunları ile birlikte katılacak. Cuma namazını ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş kıldıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum