“Ayasofya iktidar tarafından siyasete alet ediliyor”

“Ayasofya iktidar tarafından siyasete alet ediliyor”

18 yıldır iktidarda olan AK Parti, vatandaşın Ayasofya'nın ibadete açılmasını çok istemesine rağmen bir türlü beklenen adımı atmıyor 

İYİ Parti Meclis Grubu'nun, Genel Kurul'da Ayasofya'nın ibadete açılması için verdiği önerge reddedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'ın “Ayasofya'yı camiye çevirmeyin” açıklamasına “Türkiye'yi siz mi idare ediyorsunuz?” dedikten 17 saat sonra Genel Kurulda İYİ Parti’nin “Ayasofya Açılsın” önergesine AK Parti Grubunun ret oyu vermesi tepkilere neden oldu. Muhalefet Milletvekilleri ve çoğu vatandaş, “Ayasofya iktidar tarafından siyasete alet ediliyor” diyerek, iktidara tepki gösterdi. Cumhur İttifakı ortaklarından MHP ise çekimser davrandı.  Önerge oylamasının reddedilmesinin ardından sözlü bir tartışma yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM'de, İYİ Parti'nin Ayasofya'nın cami olarak tekrar kullanıma açılmasıyla ilgili önergesi için, "İbadete açılması önerisine 'hayır' oyu veriyoruz. İnşallah temmuzda gerekli adımlar atılacak" ifadelerini kullandı. 

MİLLETİN HASSASİYETLERİNİ İSTİSMAR EDİYORLAR

Ayasofya'nın Milli Görüş'ün en önemli hassasiyetlerinden biri olduğunu ifade eden Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman, bugüne kadar birçok konu gibi iktidarın Ayasofya’yı da malzeme olarak kullandığına vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Önce Sultan Ahmet’i doldurun, sonra Ayasofya’ya bakarız” ifadesinin üzerinden sadece bir yıl geçtiğini hatırlatan Karaduman, “Konu elbette Camilerin doluluk oranları değildir. Burada karşı olduğumuz durum, milletin hassasiyetlerinin herhangi bir zamanda kolaylıkla istismar edilmesidir. İktidar, siyaseten tıkandığı zamanlarda geçmişteki tavrıyla tutarsızlık içeren yeni bir tavırla suni gündemler oluşturabiliyor. Tutarsızlığı kabul etmiyoruz ve değerlerimizi daha fazla istismar etmeyin diyoruz. Bununla birlikte Ayasofya’nın Cami olarak açılması için samimiyetle yapılacak bütün çalışmaların da destekçisi olacağız” şeklinde konuştu.

adsiz.jpgSaadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman

EKONOMİYİ KONUŞMAMAK İÇİN BU MESELEYİ ORTAYA ATTILAR

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, verdikleri önerge ile iktidarı samimiyet testine tuttuklarını dile getirdi. AK Parti'ye “Bunu zaman zaman dillendiriyorsunuz, 18 yıldır da iktidardasınız. Halis bir niyetiniz varsa hadi buyurun dedik” dediklerini söyleyen Yokuş, AK Parti'nin Ayasofya konusunda birçok mazaretin arkasına sığındığını aktardı. “Böyle bahanelere sığınmanın bir anlamı yok” diyen Yokuş, şunları kaydetti: “Siyasi irade böyle bir karar alırsa, sonuçlarına da yiğitçe katlanır. AK Parti, Ayasofya'yı ibadete açmak istese açar.  Uluslararası sıkıntıları olabilir mi? Olabilir. Sürekli dile getirdiği gibi karar verip açacaksa da sıkıntıları bertaraf edecek güçte olmaları gerekir. Ayasofya meselesini durduk yere kendileri ortaya attı. Korona virüs ile mücadelenin devam ettiği, işsizliğin zirve yaptığı bir dönemde Ayasofya demek, açık konuşacağım Türk milleti ile kafa bulmaktır. Ekonomideki kötü gidişatı konuşmamak için Ayasofya meselesini ortaya attılar ama bu konuda da sınıfta kaldılar. Milletimiz görsün diye AK Parti'ye ayna tuttuk. İYİ Parti, Ayasofya'nın açılmasını istiyor. Gençliğimizde bile Ayasofya mücadelesi verdik. Bu anlamda biz samimiyiz. MHP'yi de tutumundan dolayı kamu vicdanına havale ediyoruz.” 

EMRE ÖZGÜL

1036689651-0-84-1200-759-1200x675-80-0-0-aa130684ca983b937f0b73d7b1eb88db-jpg-001.webpİYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum