Atlantis'ten sinema şöleni

Atlantis'ten sinema şöleni

Atlantis Kültür Sanat’tan Konyalı sanatseverlere açık hava sinema şöleni düzenlendi. Konya’nın ilk ve tek Açık Hava Sinema Festivali Büyük Hekimoğulları sponsorluğunda Atlantis Kültür Sanat’ta gerçekleşti

21 Temmuz’da Tayfun Pirselimoğlu imzalı Kerr filmi ile başlayan festival, 30 Temmuz’da 2022 Oscar adayı olan Fransa, İsviçre ve Ukrayna ortak yapımı Olga filmi ile sona erdi. Atlantis Kültür Sanat’ın 250 kişilik açık hava amfisinde gerçekleşen gösterimler Konyalı sinema izleyicisi tarafından tam not aldı.
Festival boyunca Cannes Film Festivali, Bafta Film Festivali, Oscar, İstanbul Film Festivali, Antalya Film Festivali, Altın Koza, Sitges, New York Film Festivali ve Altın Portakal Film Festivali ödüllü birbirinden değerli on filmlik özel bir seçki sinema severlerle buluştu. Derviş Zaim imzalı Flaşbellek, Justin Kurzel imzalı Nitram, Tatiana Huezo imzalı Yangın Gecesi ve Gaspar Noe imzalı Vortex’in yanı sıra Nil’de Ölüm, Neredesin Be Birader, Olga, Kerr, Dirlik Düzenlik ve Yaramaz Çocuklar filmleri gösterildi.

SANATA DESTEK DEVAM EDİYOR

Toplam 1.267 sinema izleyicisinin katıldığı festivalin önümüzdeki yıllar da devam edeceğini söyleyen Atlantis Kültür Sanat kurucu ortağı ve etkinlik yöneticisi Mehmet Koçak, “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz on günlük festivali, önümüzdeki yıl film sayısını arttırarak daha uzun bir takvimde yapmayı planlıyoruz. Sanata desteğini esirgemeyen ve festival filmlerinin seyirci ile buluşmasına katkı sağlayan Büyük Hekimoğulları markasına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.