Ateş bizi  çağırıyor

Ateş bizi çağırıyor

Konyaspor ateş hattından uzaklaşma adına büyük önem taşıyan maçta Kayserispor karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı. Rakibi ile berabere kalan yeşil-beyazlı ekip puanını 21 yaptı ve ateş hattında kalmaya devam etti

Süper Ligin 23. hafta maçında Konyaspor Kayseri deplasmanına konuk oldu. Ömer Ali ve Amir'in golleri ile öne geçen yeşil-beyazlı ekip bu avantajlı skoru koruyamadı ve rakibi ile 2-2 berabere kaldı. Konyaspor bu kritik maçtan aldığı beraberlikle puanını 21 yaptı ve ateş hattında kalmaya devam etti.

Konyaspor’un golleri 8. dakikada Ömer Ali 44. dakikada ise Amir Hadziahmetovic’ten geldi. Ev sahibi ekibin gollerini ise 45+2’de Kravest ve87. Dakikada Henrique kaydetti.

16 MAÇ SONRA 2 GOL ATTI

İttifak Holding Konyaspor Kayserispor maçında bulduğu gollerle 16 hafta sonra 2 gol sevinci yaşamış oldu. Yeşil-beyazlı ekip karşılaşmada Serkan Kırıntılı, Skubic, Selim Ay, Uğur Demirok, Sitya, Hadziahmetovic, Jonsson, Shengelia (Dk 89 Volkan Fındıklı), Mak (Dk. 74 Hurtado), Milosevic, Ömer Ali Şahiner (Dk. 65 Thuram) 11’i ile mücadele etti.

Konyaspor bu maçtan önceki 15 maçta 2 gol atma başarası gösterememişti. Son olarak sezonun 7. hafta maçında deplasmanda Kasımpaşa karşısında 4 gol birden bulan yeşil-beyazlı ekip bu maçın ardından bir daha 2 gol birden atamadı. Konyaspor bu istatistiği 23. haftada oynadığı Kayserispor karşısında bozdu.

ÖMER ALİ BU MAÇI DA BOŞ GEÇMEDİ

İttifak Holding Konyaspor’da Ömer Ali Şahiner geçtiğimiz hafta Göztepe karşısında takımının tek golünü atarken Kaysersipor karşısında da takımının ilk golünü atmayı başardı. Maça gol bölgesinde başlayan tecrübeli oyuncu Maçın 8. dakikasında takımını 1-0 öne geçirdi

Milosevic'in ara pasında Shengelia ceza sahası içerisine kadar topu taşıdı. Bu futbolcunun sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Lung'a çarparak yön değiştirdi. Pozisyonu iyi takip eden Ömer Ali Şahiner, topu ağlarla buluşturdu.

KRİTİK MAÇLARDA KRİTİK KAYIPLAR

Konyaspor geride kalan 3 haftada kritik maçlar oynadı. Bu maçlardan istediği sonuçları alamayan yeşil beyazlı ekip ateş hattından da çıkamadı. Geride kalan hftalarda Antalyaspor ve Denizlispor’dan birer puan alan Konyaspor rakip Göztepe’den ise puan çıkartamadı. Konyaspor bu hafta ise kritik bir maçta daha Kayserispor’a konuk oldu. Yeşil-beyazlı ekip 3 puan aldığı takdirde büyük avantaj yakalayacağı maçtan da son dakika yediği golle 2-2 berabere ayrıldı.

BİR FİNAL MAÇI DAHA

Final maçlarında galibiyet alamayan İttifak Holding Konyaspor sezonun 24. hafta maçında da kümede kalma adına büyük önem taşıyan bir maça daha çıkacak. Yeşil-beyazlı cumartesi günü evinde bir başka kümede kalma mücadelesi veren Kasımpaşa ile karşılaşacak. Bu maç da yeşil-beyazlı ekip için çok büyük önem taşıyor.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum