Aşut: “19 Mayıs Türk Milletinin Yeniden Doğduğu Gündür”

Aşut: “19 Mayıs Türk Milletinin Yeniden Doğduğu Gündür”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 19 Mayıs’ın yok edilmek istenen bir milletin küllerinden doğmasının adı olduğunu vurgulayarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gen...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 19 Mayıs’ın yok edilmek istenen bir milletin küllerinden doğmasının adı olduğunu vurgulayarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

MTSO Başkanı Aşut, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, 19 Mayıs’ın Türk Milleti’nin yeniden doğduğu gün olduğunu belirten Aşut, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın bir kutlamanın ötesinde düşünülmesi gereken, unutulmaması gereken bir gün olduğunun altını çizdi. Aşut, mesajında şunları kaydetti: “19 Mayıs bir milletin kaderinin değiştiği gündür. Umudun, dayanışmanın, birliğinin adıdır. Türkiye Cumhuriyetinin tarih sahnesine çıkmasının temellerinin atıldığı, yok edilmek istenen bir milletin küllerinden doğmasının adıdır. 19 Mayıs milletine inanan bir liderin ve kurucu atalarımızın fedakarlık ve vatan sevgisi ile dolu mücadelelerinin adıdır. Bu büyük günün gençlere ithaf edilen bir bayrama dönüştürülmesi bir tesadüf değil, aksine Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini en doğru yere emanet etmenin bilincinin bir sonucudur. Gençlerimizin bu sorumluluk ve minnet duygusu ile bu bayrağı daha da yükseklere taşıyacağına olan güvenimiz tamdır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve tüm Mersinlilerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.