'Askerleri kaçıran bu muydu?'

'Askerleri kaçıran bu muydu?'
Özel tim polisi, on gün önce Bingöl-Diyarbakır karayolunda ikisi asker üç kişiyi kaçıran PKKlının fotoğrafını olaydan birkaç dakika sonra tanıklara göstererek teşhis ettirmiş.
PKK 9 temmuz günü Bingöl-Diyarbakır karayolunda iki asker ve bir sağlık çalışanını kaçırdı. O günden beri dağ, taş adeta asker kesildi, kaçırılanları ve kaçıranları arıyor. Üç kişinin kaçırıldığı yer ne bir dağ başı, ne de tenha bir yer. Dümdüz ovanın kenarı ve son derece işlek bir yol... Bu yolu kesen PKK’nın üç kişiyi kaçırdığı noktanın biraz ilerisinde dinlenme tesisi ve askerî birlik var.

Görgü tanıklarına göre kaçırılma olayından kısa süre sonra gelen sivil giyimli güvenlik görevlileri kendilerine PKK’lıların başındaki kişinin resmini gösterip “Kaçıran bu muydu” sorusunu bile yöneltmiş.

Bingöl-Diyarbakır karayolunun 68’nci kilometresindeki Ziyaret Tepe mevkii son dönemlerin belki de en ilginç yol kesme eylemine sahne oldu. Fis Ovası olarak bilinen noktaya gelen PKK’lı grup önce bir yakıt tankerini kaza yapmış süsü vererek yola çekti. Son derece işlek bir nokta olduğu için kısa sürede çok sayıda araç birikti. PKK’lılar Bingöl ve Diyarbakır tarafına giden araçları tek tek durdurup kimlik kontrolü yapmaya başladılar.

Araçlarda bulunan Lice 2’nci Motorize Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli bir astsubay ve bir piyade uzman çavuş kaçırılan ilk iki isim oldu. Durdurulan araçlarda bulunan görgü tanıklarının anlatımlarına göre kaçırılan üçüncü kişi olan sağlık memuru Aytekin Turhan ise yol kesildiğini görünce panikledi. Geri dönüş yapmak isteyen Aytekin durdurulmuş araçların bazılarına çarpınca eli silahlı PKK’lılar hemen kendisine yönelip araçtan indirdi ve onu da iki askerle birlikte götürdü. İşte bu olayın üzerinden tam 10 gün geçti. Ne kaçıran PKK’lılar ne de kaçırılan üç kişiye ilişkin henüz tek bir ipucu yok.
Taraf ‘o noktaya’ gitti

Taraf üç kişinin kaçırıldığı Ziyaret Tepe Mevkii’ne gitti. PKK’lıların saatlerce yol kesip kimlik kontrolü yaptığı ve ikisi asker üç kişiyi kaçırdığı yer tahmin edilenin aksine dağlık, kırsal bir yer değil. Tam anlamıyla bir düz ova. Araçların sıklıkla tercih ettiği bir yol. Kimlik kontrolünün yapıldığı noktadan biraz uzakta büyük bir dinlenme tesisi, lokanta bile var. Ziyaret mevkiinden Bingöl’e yol alınca ise sadece 5 km. ötede ise bir jandarma karakolu var. Yol güzergâhında ise çok sayıda insanın yaşadığı köyler bulunuyor.
PKK’lının resmini gösterdiler

PKK’lıların yol kestiği sırada durdurulan araçlarda bulunduklarını belirten bazı vatandaşların anlatımları da çok ilginç. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bu görgü tanıklarına göre iki asker ve sağlık memuru kaçırıldıktan bir kaç dakika sonra panzerler gelmiş. Sivil giysili, sakallı güvenlik görevlileri panzerden inip orada bulunan herkese bir resim göstermiş. Özel tim polisi oldukları tahmin edilen bu görevlilerin kendilerine de o resmi gösterdiğini söyleyen görgü tanıkları, “Resmi gösterip ‘o üç kişiyi kaçıran bu muydu’ dediler. Baktık. Evet, resimdeki PKK’lı o üç kişiyi kaçıranlardan biriydi. Şaşırıp kaldık” dediler.

(Taraf)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.