'Aşk olmazsa zanaat öğrenilmez'

'Aşk olmazsa zanaat öğrenilmez'

Ahşap oymacılığı işini yapan 51 yıllık usta Nurettin Özek, mesleğinin inceliklerini Merhaba Şehir Eki'ne anlattı. Özek, "Bir meslek öğrenirken insanın içinde aşk olmazsa, o işte dikiş tutturması çok zor" dedi

Evladının bir zanaat, meslek sahibi  olması her anne - babanın hayalidir. "Evladım kendini geçindirebilecek kadar bir zanaat sahibi olsun da, başka bir şey istemem" der çoğu ebeveyn. Ahşap oymacılığı da bu mesleklerden biri. Yıllarını ahşap oymacılığına vermiş olan Nurettin Özek, insanın içinde olması gereken aşk kavramına vurgu yaptı. İlk önce kişinin uğraştığı işi sevmesi gerektiğini dile getiren Özek, kendisinin 51 yıldır bu işi yaptığını kaydetti. 11 yaşında şu an çalıştığı yere çırak olarak girdiğini söyleyen Usta Özek, "İşimi çok sevmesem, zahmetlerine katlanmayı bilmesem, şu an burada olmazdım" diye konuştu.

Dükkanda ekmek fırınları için kürekler, yemek sofraları, ekmek tahtaları, bastonlar gibi daha birçok alet - edevat üretiliyor. Üretilen malzemelerde ağaç seçiminin önemine dikkat çeken Nurettin Özek, ağacın iyi olması durumunda  ortaya çıkan ürünün de o kadar iyi olacağını ifade etti. Ağaç parçalarını Bursa ve Kastamonu'dan getirdiklerini dile getiren Özek, kaliteyi göre fiyatların da belirlendiğini aktardı. Gençlere de tavsiyelerde bulunan Nurettin Özek, iş arayan gençlerin gelip meslek öğrenmelerini, zorluklara katlanmalarını, alın teri ile ıslanan paranın kıymetinin başka bir şey olduğunu söyledi.

MUSTAFA GÜZEY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.