Aşı ol maskeyi çıkart dönemi resmen başladı!

Aşı ol maskeyi çıkart dönemi resmen başladı!

Dünya geneline yayılan Koronavirüs salgınında bir ilk! ABD'de aşı olan kişilerin maskesiz bir şekilde bir araya gelebileceği duyuruldu.

Çin'de başlayarak tüm dünyaya yayılan Yeni Tip Koronavirüs salgınında aşı ile birlikte olumlu gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Salgının başından bu yana merkezi konumunda olan Amerika Birleşik Devletleri'nde Texas ve Mississippi eyaletlerinde maske yasağının kaldırılması büyük tartışmalara neden olurken yaşanan yeni gelişme dikkat çekti. ABD'de aşı ol maske çıkart dönemini başladı.

AŞI OL MASKEYİ ÇIKART DÖNEMİ

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), koronavirüs aşılarını yaptırmış kişilerin maskesiz  bir araya gelebileceğini duyurdu. CDC, koronavirüs aşılarının 2 dozunu da yaptıran ABD vatandaşlarının maske takmadan da güvende olacağını, sosyal mesafe kurallarına uymak kaydıyla maskesiz toplu ortamlarda bulunabileceğini açıkladı. 

Açıklamaya göre 2. doz korona aşısı olan kişi, 2 hafta sonra salgına karşı tamamen korunma sağlamış kabul edilecek.

FAUCİ YIL SONUNDA DEMİŞTİ!

Öte yandan ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci maskelerin anca yıl sonunda doğru çıkarılabileceğini söylemişti. Fauci, "Kısıtlamaları aç-kapa yapmak yeni bir dalga yaratma tehlikesi doğuruyor. ABD'lilerin düşük sınırlandırılmış kapasiteyle konser ve tiyatrolara gidebileceğini, iç mekanda yemek yiyebilecek. Bunlar yıl sonunda gerçekleşebilir. Ancak hala maske takıyor olabiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.