Asgari ücretle ilgili dile getirilen rakam tepki çekti

Asgari ücretle ilgili dile getirilen rakam tepki çekti

Türkiye'de alım gücü her geçen gün düşüyor. Konya ve bazı şehirlerde en düşük ev kirası 5 bin lira oldu. Durum böyleyken asgari ücretin 5 bin 500 lira olması vatandaşı zorluyor. Sendikaların asgari ücret teklifi ise tepki çekiyor.

Asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları için takvim belirlendi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, görüşme takvimi için Türk-İş ve TİSK başkanlarıyla bugün bir araya geldi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere ilk toplantısını 7 Aralık , ikinci toplantıyı 14 Aralık'ta yapacak.

Gerçekleştirilecek üç toplantının ardından 2023 asgari ücret zammı belli olacak.

Asgari ücret zammının aralık ayının son haftası itibariyle açıklanması bekleniyor.

TÜRK-İŞ ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM VERDİ: BU BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Katıldığı programda konuşan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin en düşük 7 bin 785 lira olması gerektiğini söyledi.

"Bunun altında bir rakamı kabul etmemiz mümkün değil. Bu rakam kırmızı çizgi. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız" dedi.

Gıda fiyatlarında yaşanan artışın işçiler üzerindeki olumsuz etkisine de değinen Atalay, "Kırmızı çizgi bu onun üzerine çıkmak gerekiyor" dedi.

qvui5atjpkeong1kmkns3q.webp

TÜRK-İŞ'TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısını 7 Aralık'ta, ikinci toplantısının ise 14 Aralık'ta yapılacağını açıklayan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Asgari ücret öyle bir noktaya geldi ki 4 aydır herkes konuşuyor. Bugün uygulama şubatın 1'inde olacak, arada yine 2 ay var. Biz asgari ücreti konuşuyoruz. Maalesef 4 ay evvel konuşulmaya başladı. Konuşulduğu zaman bu milletin cebine para falan girmiyor. Bugüne kadar asgari ücretle ilgili ilk defa ben burada konuşuyorum. Geçmişte aralık ayının sonunda belli oluyordu. Geçen sene biraz öne alındı. Bir an evvel bu rakam belli olsun da, kamuoyu sabahtan akşama kadar herkes bu konuyu konuşuyor, bu mesele bitsin." dedi.

Asgari ücret için 7 bin 785 liranın telaffuz edilmesi işçilerin tepkisine neden oldu. Ev kirasının 5 bin lira olduğu bir ülkede 7 bin 785 lirayla geçinmenin imkansız olduğu dile getiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum