Asgari ücrete yapılacak zamla ilgili önemli açıklama

Asgari ücrete yapılacak zamla ilgili önemli açıklama

Asgari ücrete yapılacak zam herkes tarafından merak ediliyor. Konuyla ilgili kritik isim önemli açıklamada bulundu.

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi yazdı. Erdoğan ile görüşen Türk-İş Başkanı Atalay, asgari ücret zammı için "Ok yaydan çıktı, bir iyileştirme yapmak zorundalar" dedi.

Bir an evvel asgari ücretliye, işçi emeklisine, dar sabit gelirliye, işsize düzenleme gerekiyor; nefes alacakları, onlara oksijen olacak bir düzenlemenin lazım olduğunu Erdoğan'a söyleyen Atalay, Fırat'a Erdoğan'ın durumun farkında olduğunu belirterek "Zam için ‘var’ da demedi, ‘yok’ da. Ama dikkatle dinledi" dedi.

Atalay, vatandaşlardan izlenimlerini de şu şekilde anlattı:

"Artık tahammül kalmadı... Zam yapıp enflasyon da böyle artmaya devam ederse zam yapmanın da manası olmaz. Enflasyonla mücadele mutlaka şart. Tahammül kalmadı. İktidar ve muhalefet enflasyonla birlikte mücadele etsin. Sonra sandıkta kim kime istiyorsa oy versin. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanması için bakanın çağrıda bulunması yeterli.
Ok yaydan çıktı. Bir iyileştirme yapmak zorundalar. Yapmazlarsa aralık ayına kadar ne asgari ücretli tahammül eder ne de hükümet."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum