Asgari ücret komisyonu üçüncü kez toplanıyor

Asgari ücret komisyonu üçüncü kez toplanıyor

Asgari ücrette son viraja girildi. Bugün üçüncüsü gerçekleşecek asgari ücretin, önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor. Komisyonda oluşan rakamın ise en az 4 bin TL olduğu ileri sürülüyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını patronların ev sahipliğinde TİSK’te gerçekleştirecek. İşverenin taleplerinin ele alınacağı toplantı sonrasında ilgili kuruluşlar son rakam üzerinde çalışacak.

RAKAM, ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇIKLANACAK

İlk toplantının 1 Aralık günü, ikinci toplantının ise 7 Aralık günü gerçekleştiği asgari ücrette bugün saat 10.00’da gerçekleşecek toplantı ile asgari ücrette son viraja girilmiş olacak. Bu yılki toplantıda işçi, işveren ve hükümet tarafı rakamın en kısa süre içerisinde belirlenmesi konusunda ortak bir zeminde buluştu. Bu nedenle önceki yıllara göre daha tempolu geçen sürecin önümüzdeki hafta yani 13-17 Aralık günleri arasında bitmesi ve yeni rakamın kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

EN DÜŞÜK RAKAM 4 BİN TL

Asgari ücret süreci ile ilgili sadece tarih değil, rakamlar da belirginleşmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Aralık’ta gerçekleştirilen ilk toplantıda asgari ücretle ilgili yapılan anketleri hem taraflar ile hem de kamuoyu ile paylaşmıştı. Anket sonuçlarına göre işçi tarafı 3 bin 750- 4 bin lira, işveren ise 3.500-3.750 lira arasında bir asgari ücret istediği kaydedildi. Gelen bilgiler ise komisyonda 4 bin rakamının altında bir ücretin konuşulmadığı ileri sürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum