ASELSAN Konya  tarihi bir adım oldu

ASELSAN Konya tarihi bir adım oldu

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve beraberindeki Uzmanlardan oluşan heyet, ASELSAN Konya Silah Sistemleri A.Ş. (AKSS) Tesislerini ziyaret etti

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve beraberindeki Uzmanlardan oluşan heyet, ASELSAN Konya Silah Sistemleri A.Ş. (AKSS) Tesislerini ziyaret ederek, Genel Müdür Bülent Işık ile bölgede bundan sonraki süreçte savunma sanayiimizin daha da geliştirilmesi için işbirliği olanaklarını görüştü.

ÜLKEMİZ VE BÖLGEMİZ İÇİN TARİHİ BİR ADIM

Ziyarette, MEVKA Genel Sekreteri İhsan BostancI, ASELSAN Konya Silah Sistemleri A.Ş. Yatırımının Ülkemiz ve Konya açısından Önemine değinerek, “Ülkemiz son yıllarda Milli Teknoloji Hamlesi, Savunma Sanayiinde Yerli Milli Üretim, Teknolojik Derinlik Oluşturulması Ve Yerli Tedariğin Geliştirilmesi politikaları yürütmektedir. Bu doğrultuda, dünyanın ilk yüz Savunma ve Havacılık şirketi arasında yer alan, ASELSAN gibi bir dünya markası tarafından, sadece Ülkemiz açısından değil, dünyadaki savunma ve havacılık sektörü açısından da önem arz eden çok değerli bir yatırımın Konya’da yapılmasının, son derece tarihi bir adım olduğunu düşünüyoruz ve bölgemize yapacağı katkının farkındayız” dedi.MEVKA Genel Sekreteri Bostancı, ASELSAN Konya Silah Sistemleri Tesisi yatırımının, gerek Konya’ nın marka değerine katkısı, gerekse Ar Ge, tasarım ve inovasyon merkezi gibi unsurları nedeniyle, bölgenin teknolojik seviyesinin geliştirilmesi ve gerekli dönüşümün sağlanması noktasında son derece kritik önemde olduğunun altını çizdi.

ASELSAN KONYA İLE İŞBİRLİĞİNİ SÜRDÜRMEYE KARARLIYIZ

MEVKA olarak 2016 yılından bu yana, Bölgede Savunma Sanayiinin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Program kapsamında, Fiziki Altyapı, Teknik Altyapı ve Nitelikli İşgücü için Eğitim Altyapısının Geliştirilmesi çalışmaları yürüttüklerini, danışmanlık ihtiyacına yönelik faaliyetlerle birlikte, başta KOBİ’ ler olmak üzere tüm paydaşlara Mali ve Teknik Destek sağladıklarını, tüm paydaşlarla işbirliği ve koordinasyon faaliyetleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Bostancı, “Cumhurbaşkanlığımızın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın, Savunma Sanayi Başkanlığımızın ve ASELSAN’ ımızın, bu yatırım dolayısıyla bölgemiz potansiyeline duydukları güvene bölge olarak layık olmaya çalıştıklarını, bu anlamda ASELSAN Konya Silah Sistemleri Tesisi ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını’ ifade etti. Çalışma ziyareti sırasında, MEVKA’nın Bölgede Savunma Sanayiinin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Program kapsamında desteklediği KOBİler tarafından üretilen, ileri-yüksek teknolojiye sahip ürünlerin ASELSAN Konya Silah Sistemleri Tesisi tarafından kullanılabilecek seviyede olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden BOSTANCI’: Dünyanın en büyük savunma sanayii şirketlerinden ASELSAN bünyesinde, MEVKA nın desteklemekte olduğu projeler ile yerlileştirilmiş ve millileştirilmiş yüksek teknolojiye sahip ürünleri kullanımda görmekten büyük onur duyacağız. Bununla birlikte, ASELSAN Konya tarafından yatırım kalemlerinde yerlileştirilmiş ve millileştirilmiş ürünlere özellikle yer verilmesinin, bu konuya özel hassasiyet gösterilmesinin ülkemiz açısından büyük önem taşıdığını vurgulamak istiyoruz. Aynı anlayış çerçevesinde MEVKA destekleriyle ortaya çıkan ürünlerin ASELSAN Konya tarafından kullanılması da bizim açımızdan memnuniyet verici olacaktır” dedi.

MODEL ALINABİLECEK BİR TESİS

ASELSAN Konya Silah Sistemleri Tesisi Genel Müdürü Bülent IŞIK, MEVKA’nın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek; ‘Konya Teknoloji Endüstri Bölgesinde konuşlu tesisimizin, sahip olduğu yetenek ve kabiliyet ile nitelikli işgücü açısından, ulusal ve uluslararası arenadaki potansiyeli ile, örnek gösterilebilecek seviyede bulunduğunu’ belirtti.

Işık, ‘ASELSAN Konya’nın sıra dışı yetkinliği ile dünyanın birçok coğrafyasında bulunmayan ve 3 ay zemin hazırlama ve 9 ay inşaat faaliyeti çalışması gibi kısa bir sürede tamamlanan model alınabilecek bir tesis olduğunu’ vurguladı. Işık, ‘ASELSAN Konya Silah Sistemleri Tesisinin, ülkemizin savunma sektörünün hemen hemen her türlü ihtiyacını karşılayabilecek esneklik ve yetenekte olduğunu ve çok amaçlı helikopter pisti ve 15 ton / m2 dayanım gücünde hollerin de bünyelerinde mevcut olduğunu ifade etti.

ASELSAN Konya Genel Müdürü Bülent Işık, “MEVKA ve ekosistemdeki tüm paydaşlar ile Yerli ve Milli Savunma Sanayii, Milli Teknoloji Hamlesi politikaları çerçevesinde bölgede var olan güçlü savunma sanayii potansiyelinin daha da geliştirilmesi için, ekosistem paydaşlarımızla işbirliği gündemimizdeki en önemli konular arasında” dedi. Işık, “Gelinen bu süreç içerisinde ASELSAN Konya Silah Sistemleri Tesisinin her aşamasında verdikleri çok değerli destekleri nedeniyle, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, Savunma Sanayii Başkanımıza, ASELSAN Genel Müdürümüz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün’e, Konya Milletvekillerimize, Konya Valimize, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Konya Sanayi Odası Başkanımıza, Konya Ticaret Odası Başkanımıza, ASELSAN Konya Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerine, ASELSAN Konya ortaklarımıza, Mevlana Kalkınma Ajansı ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi başta olmak üzere tüm yerel paydaşlara teşekkür ediyoruz” dedi. Çalışma Ziyaretine, MEVKA’dan Çakan Tanıdık, O. Fatih Yalçın ve Ö. Faruk Cantimur eşlik etti. Ziyaret karşılıklı plaket takdimi ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.