Asbestli köylerde halk daha bilinçli

Asbestli köylerde halk daha bilinçli
Asbestle Mücadele kapsamında İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bahattin Akyürek ve beraberindeki heyet Halkapınar'a bağlı Yassıkaya ve Eskihisar köylerinde inceleme yaptı.
Akyürek yattığı açıklamada, köylerde asbestin olup olmadığını Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü'nün söyleyebileceğini belirtti. Köylülere asbestli toprakla ilgili eğitim verme, köylerdeki son durumu incelemek için geldiklerini ifade eden Akyürek, ''Aynı zamanda köylülerle tanışma, sohbet etme ve onlardan görüş almak amacıyla buradayız'' dedi. 
Asbestli toprakla ilgili köylünün daha bilinçli ve tedbirli olduğunu gördüklerini dile getiren Akyürek, ''İl Özel İdaresi tarafından köylere kilitli taş döşendiğini, köy içinin artık rüzgar gibi nedenlerden dolayı eskisinden daha az tozduğunu, yeni yapılan evlerde asbestli toprağın kullanılmadığını gördük'' diye konuştu. Akyürek, vatandaşlara evlerinde kireç badanası, boya, inşaat kumu, çimento kullanmalarını, asbestli toprakları ise kesinlikle kullanmamaları gerektiğini anlattı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.