Arkadaşları Emir için sema edecek

Arkadaşları Emir için sema edecek

Konya’da motosiklet ile seyir halindeyken belediye otobüsü ile çarpışması sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki semazen Emir Kağan Bektaş’ı arkadaşları anlattı. Arkadaşları Emir için sema edeceklerini söyledi

Bu yıl Hz. Mevlana'nın 750'nci vuslat yıldönümü. Aynı zamanda Mevlana yılı olarak ilan edildi. Konya, her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine hazırlanırken acı haberle sarsıldı. 14 yaşındaki semazen Emir Kağan Bektaş, 3 Aralık günü kullandığı motosikletin belediye otobüsüne çarpması sonucu hayatını kaybetti. 5 yıldır sema yapan Bektaş'ın başta ailesi ve birlikte sema ettiği arkadaşlarını hüzne boğdu.

ONU KALBİMİZDE HİSSEDECEĞİZ

7 yıldır sema eden Melih Büyükpastırmacı kardeşim dediği Emir Kağan Bektaş'ı şu sözlerle anlattı: "Emir ile ağabey-kardeş ilişkimiz vardı. Beraber yetiştik. Her Cumartesi günü olan sema ayini öncesinde çok güzel sohbetlerimiz oluyordu. Aynı meydanda Allah diyorduk. Çok sakin, mülayim, keyifli bir insandı. Hak böyleymiş. Şeb-i Arus için oda bizim gibi heyecanlıydı. Hepimiz çıkalım, Allah diyelim diye konuşuyorduk. Bütün Şeb-i Arus boyunca meydanda Emir ile birlikte Allah diyeceğiz. Onun adına da sema edeceğiz. Onun varlığını gönlümüzde hep hissedeceğiz" dedi. 2,5 yıl önce semaya başlayan Hüseyin Yasin Kılbay ise, "Emir çok sevdiğimiz bir arkadaşımdı. Onu hep güzel hatırlayacağım. Bu yıl fiziki olarak onsuz sema edeceğiz. Ama o hep bizim yanımızda olacak. Üzülüyoruz ama onun varlığını hissedip, onunda birlikte meydanda olacağız" diye konuştu.

ŞEB-İ ARUS GECESİ MEYDANDA OLACAKTI
Postnişin Fahri Özçakıl, yetiştirdiği öğrencisi Emir Kağan Bektaş'ın anne ve babasının yanına gidip gelirken semazen olmaya karar verdiğini söyleyip, müracaat ettiğini söyledi. Özçakıl, "Çok haşarı bir çocuktu ama semaya başlayınca daha da olgunlaştı. Yaşının üstünde bir çocuktu. Semanın verdiği yaşam biçimini benimsemişti. Kazadan bir gün önce birlikte sema ettik. Elimizi öptü, bizde onun sikkesini öptük. O sema yaparken bizimde hoşuma giderdi. Çok estetik bir duruşu vardı. Bu yılda yine meydanda olacaktı. Şeb-i Arus gecesi de bizimle olması planlanıyordu ama nasip olmadı. Semaya devam etmek istiyordu. Allah onu bizden daha çok sevmiş" dedi.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.