Arefe gününde  mezarlık ziyaretleri unutulmadı

Arefe gününde mezarlık ziyaretleri unutulmadı

Konyalı vatandaşlar Kurban Bayramı arifesi Üçler mezarlığında ziyarette bulundu.

Her bayram öncesinde olduğu gibi Kurban Bayramı arefesinde de Konya'da vatandaşlar, vefat eden yakınlarının kabirlerini ziyaret etti.
Kurban Bayramı öncesi vefat eden yakınlarının mezarlarını ziyaret eden vatandaşlar, yakınları için dua okudu. Sabahın erken saatlerinden itibaren kabir ziyaretine gelen kimi vatandaşlar, yakınlarının kabri başında dua ve Kur'an-ı Kerim okurken kimisi de kabirlerin etrafında temizlik yaparak mezarları suladı.

whatsapp-image-2023-06-27-at-18-40-04.jpeg

Konya'da vatandaşlar, özellikle de sabah erken saatlerden itibaren Üçler Mezarlığı ve Musalla Mezarlığa akın etti. Arife günü mezarlık ziyaretinin daha sevaplı olduğunu düşünerek Kur’an-ı Kerim ve dua okumak isteyen vatandaşlar, Şehir merkezindeki mezarlıkların yanı sıra ilçe ve köylerdeki mezarlıkları ziyaret etti.

whatsapp-image-2023-06-27-at-18-24-14.jpeg
AREFE GÜNÜ KABİR ZİYARETİ YAPMANIN FAZİLETİ NEDİR?Kabir ziyareti yaparak bizden önce gidenleri duâmızla hatırlamak sünnettir. Resûl-i Ekrem Efendimiz (asm), önceleri hurafelere zemin oluşturmasın diye kabir ziyaretini yasaklamışsa da, daha sonra, ölülere duâ edilmesi ve ölümden ibret alınması hikmetlerine binâen bu yasağı kaldırmış ve kabir ziyaretini teşvik etmiştir. Bizzat kendisi de kabir ziyaretlerinde bulunmuştur. Muhterem annesinin kabrini ziyaret ettiği, duâ ettiği ve hislenerek gözyaşları döktüğü çok vâkî olmuştur..

whatsapp-image-2023-06-27-at-18-24-15.jpeg

whatsapp-image-2023-06-27-at-18-40-04-1.jpeg
SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.