Ardıçlı TOKİ'de kapıcılar çöp toplamayacak! Aidat 430 lira

Ardıçlı TOKİ'de kapıcılar çöp toplamayacak! Aidat 430 lira

Bundan böyle kapıcıların Ardıçlı'da çöp toplamayacağı belirtildi. Bu uygulamaya tepki gösteren site Ardıçlı sakinleri, “Çöp toplanmayacaksa biz neden her ay 430 TL para ödeyelim” dedi

Konya'nın Selçuklu ilçesindeki Ardıçlı TOKİ'nin sorunları bitmek bilmiyor. Ulaşım probleminin üzerine şimdi de “Çöp toplama” sorunu eklendi. Site sakinlerinin çöpünün artık kapıcılar tarafından toplanmayacağı bilgisi hem Ardıçlı'da yaşayanlara hem de Akademi Mahallesi Muhtarı Abdullah Doğan'a şok yaşattı. “Kapıcılar çöp toplamayacak” mesajı Ardıçlı TOKİ 6. etap site yönetimi tarafından site sakinlerine atıldı. Aynı mesajın diğer etaplarda oturanlara yönetim tarafından atılacağı söylendi.

ardicli-toki.jpg

HİÇKİMSE BU UYGULAMAYI KABUL ETMİYOR!

Konu ile ilgili Akademi Mahallesi Muhtarı Şerife Doğan, bir açıklama yaptı. Doğan, “Malumunuz kapıcıların çöp almayacağı mevzusunun gündeme gelmesiyle hepimiz şok olduk” dedi. 6. etap yönetiminin, site sakinlerine mesaj attığını ve kapıcıların artık çöp toplamayacağı bilgisini verdiğini hatırlatan Doğan, “Önümüzdeki günlerde de diğer etap yöneticilerinden böyle bir mesaj gelmesi bekleniyor. Durum hakkında yöneticilerden bilgi aldım. Onlara da bu mesaj Emlak Yönetim genel merkezinden gelmiş. Yani bizim yöneticilerin yaptığı bir işlem değil. Şu an onların da yapacağı bir şey yok. O yüzden konuyu tüm ayrıntılarıyla Konya milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye başkanımıza, ilçe belediye başkanımıza ilettim. Bu uygulamanın çok yanlış olduğunu, Ardıçlı Toki'deki tüm konut sakinlerinin bu kabul etmediği ilettim. Site yönetimi ve kapıcılar için ciddi anlamda paralar toplandığını, çöp alınmayacaksa kapıcı parasının da gerek olmadığını söyledim. Bir an evvel genel merkezin bu kararından vazgeçmesi gerektiğini belirttim. Konunun takipçisiyim” şeklinde konuştu.

371521503-1708171823000593-1529468663459409031-n.jpg

ÇÖP TOPLANMAYACAKSA 430 TL NEDEN VERELİM?

Ardıçlı TOKİ sakinleri de aldığı bilgi karşısında şok oldu. Birçok site sakini, “Kapıcılar çöpü almayacaksa biz neden o kadar çok para ödüyoruz” sorusunu sordu. Ardıçlı Toki'de aidat için 359 lira toplanıyordu. Eylül ayından itibaren aidatlar 430 TL oldu. Site sakinleri, ısrarla “Çöp toplanmayacaksa, biz neden 430 lira para veriyoruz. Çöp tünelleri neden yapıldı” diyor.

YENİ AÇIKLAMA: İŞLEYİŞ ESKİSİ GİBİ DEVAM EDECEK, ÇÖPLER KAPICILAR TARAFINDAN TOPLANACAK

Merhaba Gazetesi’nin gündeme getirdiği haberin ardından yeni bir açıklama daha yapıldığı, çöplerin kapıcılar tarafından toplanacağı, eski uygulamanın devam edeceği belirtildi. Akademi Mahallesi Muhtarı Şerife Doğan, müjdeli haberi verdi. “İşleyiş devam edecek, mevzu ortadan kalktı. Hayırlı olsun” dedi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum