Arama-kurtarma ekibine teşekkür

Arama-kurtarma ekibine teşekkür

İzmir İli Seferihisar İlçesindeKİ deprem sonrasında arama-kurtarma çalışmalarına katılan Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerine, BEM-BİR-SEN Konya Şube Başkanı Mehmet Büyükaslan teşekkür etti

 

Konya Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de yaşanan 6.6 şiddetinde meydana gelen depremin hemen ardından 12 kişilik arama kurtarma ekibini olay yerine sevk ederek, bölgeye 2 araçla 12 kişilik arama kurtarma ekibi gönderdi. Deprem haberini alır almaz kısa sürede bölgeye intikal eden İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı arama kurtarma ekibi görevlerini başarıyla yerine getirerek dönmüşlerdir. Deprem sonrası İzmir İlindeki arama kurtarma çalışmalarına katılan arama kurtarma ekip ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı yöneticileri ile bir araya gelen Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası Konya Şube Başkanı Mehmet Büyükaslan kahraman itfaiyecilere teşekkür sertifikası ve plaket takdim etti. “Sizlere ne kadar teşekkür etsek az" dedi.

Deprem haberi sonrası ekiplerin 45 dakika içinde hazırlanarak yola çıktığını ifade eden İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici, İzmir'in en kısa zamanda yanında olmaya ve yaralarını sarmaya çalıştık. 2 itfaiye arama kurtarma aracımız 12 personelimiz yola çıktılar. Gece vardıklarında Bayraklı'da Emrah ve Ali Rıza Bey Apartmanında arama kurtarma faaliyetlerine katıldılar ve canlı olarak enkaz altından çıkarılan vatandaşlarımız için büyük emek verdiler" diye konuştu. Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma Amiri İbrahim navruz da, Konya itfaiyesi ekibi olarak enkaz alanında yaptıkları arama kurtarma çalışmalarını anlattı. Ellerinden gelen her şeyi sonuna kadar yaptıklarını belirten Navruz, "Biz elimizden geldiğince, var gücümüzle çalıştık. Konya halkımızı en iyi şekilde ifade etmeye çalıştık. Orada olduğumuzu Konya olarak gösterdik. İnşallah bu son olur ümidi ve duasıyla tekrar deprem yaşanmamasını istiyoruz" dedi.

RABBİM ÜLKEMİZİ VE MİLLETİMİZİ KORUSUN

Konya İtfaiyesinden çalışmalara katılan arama kurtarma personeline, İzmir’de gösterdiği çaba için teşekkür eden BEM-BİR-SEN Konya Şube Başkanı Mehmet Büyükaslan, “Rabbim ülkemizi afetlerden korusun, böyle afetleri, hepimizi üzen günleri bir daha göstermesin. Ülkemiz bir deprem ülkesi olması hasebiyle de  bir afet anında onların yardımına koşan Konya İtfaiyesinin tecrübeli arama kurtarma ekibinin olması, Konya’mız adına gurur vericidir. Konya İtfaiyesi deneyimli arama kurtarma ekibinin envanterinde gelişmiş teknik ekipmanların olması yıkılan binalardaki arama kurtarma çalışmalarına büyük katkı sağlamıştır. Bu kapsamda Konya İtfaiyesini günün şartlarına göre donatan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a ayrıca teşekkür ederim. Biz de bugün onların salimen dönmeleri, arama kurtarma çalışmalarında göstermiş oldukları gayretleri münasebetiyle bir teşekkür programı tertip ettik. Bu yıl Elazığ depreminde de görev alan arama kurtarma ekibi İzmir’de özveri ile çalıştı. Ülkemizin neresinde olursa olsun ihtiyaç olması halinde Konya İtfaiyesi  orada olacaktır,” Bu felakettin bir daha olmamasını yüce Allah’tan diliyorum. Yaralılara acil şifalar, kayıplarımıza Allah rahmet eylesin diyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.