Araçların gözdesi aksesuarlar

Araçların gözdesi aksesuarlar

Araçların uğrak mekanları artık aksesuarcılar oluyor. Konya'da fazlaca bulunan şahin, Doğan ve BMV marka araçlarını daha güzel göstermek ve çeşitli aksesuarları taktırmak için araç sahipleri oto aksesuarcıların yolunu tutuyor.

Aksesuarcılarda ise, araçlar için A'dan Z'ye her türlü ekipmanı süs eşyasını bulmak mümkün. Bu aksesuarların birçoğu araçların orjinalleğinin korunması için gerekli olduğu gibi, bazıları da sadece süs için kullanılıyor. Aksesuarların fiyatları ise 100 TL'den başlıyor, 3 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Uzun yıllardır oto aksesuar işi ile uğraşan Seyit Bal, son zamanlarda en çok satılan aksesuarlar ile ilgili olarak bilgi verdi.
BİNDEN FAZLA AKSESUAR VAR
Araçlara takılan birçok aksesuarın gerekli olduğunu söyleyen Bal, bazı aksesuarların da süs için kullanıldığını belirtti. En çok zenon farların satıldığını belirten Bal, yazlık ve kışlık olarak satılan ürünlerin de çeşitlerinin değiştiğini ifade etti. Bal, “Dükkanımızın içerisinde bine yakın farklı türde aksesuar malzemesi var. Bunların 700'e yakını yazın satılan ürünler. Bunların içerisinde de, perde, ön cam güneşliği en başta geliyor. Ayrıca terletmez minder de yazın müşteriler tarafından çokça tercih ediliyor. Bu terletmeyen minder vatandaşların da ilgisini çekiyor. Uzun yola çıkacak olanlar da bu minderden alıyor. Bu yazın sıcak geçmesinden dolayı, bu minderden de fazlaca sattık” dedi.
KIŞIN, BAKIM MALZEMELERİ SATILIYOR
Kışın genellikle araçların bakımına yönelik malzemelerin satıldığını belirten Bal, “Yaz ayında süs olarak değerlendirilen malzemeler satılırken, kışın da araçların yolda kalmaması için ve daha rahat sürüş yapabilmeleri için gerekli olan malzemeler tercih ediliyor. Bunların başında da, akü takviye kablosu, çeki halatı, cam suyu geliyor. Cam silecekleri de eğer eskimiş ise onun lastiklerini yeniliyoruz ya da sileceği tümden değiştiriyoruz” diye konuştu.  
AKSESUR ARACI KORUMA ALTINA ALIYOR
Kışlık ve yazlık olanların dışında araçların bazı yerlerinin eskimemesi için aksesuarlar ile üzerinin örtüldüğünü dile getiren Seyit Bal, “Araçların direksiyonları eskimesin diyerekten direksiyon kılıfı takılıyor. Bunların da değişik şekilde olanları var. Çok farklı direksiyon kılıfları var. Araçların türlerine göre de bunların satılan şekilleri farklılık gösteriyor. Ayrıca, koltuklar eskidiği zaman ya da, eskimeden önce yeni koltuk takımları ile yeniliyoruz. Bunlar  yapıldığı zaman araçların içi koruma latına alınmış oluyor. Orjinal hali bozulmuyor. Özellikle koltuklara çıkmaz bir leke bulaştığı zaman ya da sigara külü falan döküldüğünde üzerindeki kılıf zarar görüyor. Aracın orjinal kılıfı zarar görmüyor. Böylece orjinallik bozulmuyor ve satıldığı zaman da eski araçlara oranla biraz daha yüksek fiyata satılıyor” dedi.
100 TL'LİK DE 3 BİN TL'LİK DE AKSESUAR VAR
İsteyen müşterilerin araçlarına çok farklı şekillerde aksesuarlar yaptıklarının altını çizen Bal Oto Aksesuar'ın Sahibi Seyit Bal, “Küçük olan aksesuarlarda milyoncu hesabı bir ile 20 TL arasında değişiyor. Bunlardan ise, çeşitli türlerde olan led ampüller ile sibop kapakları geliyor. Ayrıca en çok satılan zenon farlar ise,100 TL ile 300 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bir araca aksesuar yaptırılmak istendiğinde de, 100 TL'den başlıyor fiyatlar 3 bin TL'ye kadar yükselebiliyor. İsteğe bağlı olarak ve kaliteye göre bu fiyatlar değişiyor. Kapı kolu nikelajları ile aracın üstüne bağaş yapıyoruz. Bunları müşterinin isteğine göre daha çok artırabiliyoruz. Araçların içerisinde çakmaklığa takılarak çalışan çay setlerimiz da dükkanımızda yerini aldı. Bunlar da tercih edilmeye başlanan aksesuarlar arasında yerini almaya başladı” ifadelerin kullandı. Bal, konuşmasının sonunda büyük alışverişmerkezlerinin oto aksesuar satışına başlamasından dolayı, kendilerinin işlerinin azaldığını ve küçük esnafın durumunun bitmek üzere olduğunu sözlerine ekledi.
MUSTAFA ÖZÇELİK
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.