AÖL sınav sonuçları açıklandı-TIKLA ÖĞREN

AÖL sınav sonuçları açıklandı-TIKLA ÖĞREN

MEB 11-12 Mayıs 2013 tarihinde yapılan II. dönem Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçlarını sitesinden açıkladı.

AÖL sınav sonuçlarının 17 Haziran 2013 günü açıklanacağı belirtilmişti. Ancak MEB'ten yapılan açıklamada AÖL sınav sonuçlarının 20 Haziran 2013 Perşembe gününe ertelendiği açıklanmıştı.
Milli Eğitim Bakanlığı, AÖL mezunu olan adayların neler yapması gerektiğini açıkladı.
İşte MEB'in yaptığı o açıklama:
-Sınav sonucunda mezun olmaya hak kazanan ve acilen Çıkma Belgesi'ne ihtiyaç duyan öğrencilerimiz; bu belgeyi nasıl alabileceğiniz ile ilgili ayrıntılı açıklamaları sitede bulabilir.
-Çıkma belgesi'ne acil ihtiyaç duymayanların dilekçe göndermemesi rica olunur. Çıkma Belgesi almak isteyen öğrencilerimiz 10 TL diploma harcını ( Vakıfbank, Ziraat Bankası veya Halk bank ) yatırdıktan sonra posta ( KARGO ) şahsen veya vekalet verdiği kişi aracılığı ile Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü'ne ( ANKARA ) başvurmak zorundadır.
-Üniversite kaydı haricinde zorunlu olmadıkça çıkma belgesi almak için başvurunun yapılmaması, bu durumda mezuniyet yazısı için Genel Lise Görevli Anadolu Liseleri ile Halk Eğitim Merkezlerine başvurulması önemle rica olunur.
-Not : Çıkma belgesi için Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü'ne gelen dilekçeler hemen işleme alınarak belgeleri tanzim edilmekte ve kargo ile adreslere gönderilmektedir. Ancak 10 TL diploma harcını yatırmayanların veya dilekçe kanununa uygun olmayan dilekçeler işleme alınmamaktadır.
-Mezun olduğuna dair yazıya ihtiyaç duyan öğrencilerimiz bölgelerinde bulunan genel liseler ve Milli Eğitim Müdürlüklerince görevlendirilen Anadolu Liseleri Müdürlüklerinden veya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden alabilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.