Ankaralı çiftçi 20 milyon liraya traktör satın aldı! İşte ilginç özellikleri

Ankaralı çiftçi 20 milyon liraya traktör satın aldı! İşte ilginç özellikleri

Türkiye genelinde tarımsal üretim yapan yüz binlerce çiftçi var. Tarlada işleri kolaylaştırmak maksadıyla traktör satın alanlara bir yenisi daha eklendi. Konya Tarım Fuarı'ndaki bir firmadan 20 milyon liraya traktör satın alan Ankaralı çiftçi dikkat çekti

Türkiye genelinde tarımsal üretim son hız devam ediyor. Gıda güvenliğini sağlamak için birçok çeşit ürün ülkede yetiştiriliyor. Bunlardan en önemli olanları ise buğday, nohut, arpa, ayçiçeği, arpa, yonca, mısır ve şeker pancarı. İç Anadolu Bölgesinde bu ürünlerin hepsi yetiştiriliyor. Konya ve Ankara tarımsal üretimde ülke ekonomisine büyük katma değer sağlıyor.

traktor-2.jpg

ANKARA TARIMSAL ÜRETİMDE İLK SIRALARDA YER ALIYOR

Ankara'nın 25 ilçesinde çiftçilik yapan binlerce vatandaş var. Bazısı küçük tarlaları işlerken bazısı devasa tarlalarda binlerce ton ürünün üretimini gerçekleştiriyor. Tarımsal üretim için traktör ve tarım aletlerine ihtiyaç duyuluyor. Türkiye'nin en büyük tarım fuarı her yıl Konya'da düzenleniyor. Konya Tarım Fuarı'nda satışa sunulan traktörler özellikleriyle çiftçilerin ilgisini çekiyor.

deuto.webp

KONYA TARIM FUARI'NDA 20 MİLYON LİRAYA TRAKTÖR SATILDI

Bu yıl fuarda yine çok büyük bir satışa imza atıldı. Ankaralı çiftçi tam 20 milyon liraya traktör satın aldı. Deutz Fahr marka traktörlerden 1 tane 9340TTV modeli, 1 tane 7250TTV modeli ve 2 tane 6135C modeli toplam 4 tane traktör satın aldı. Söz konusu traktörlere toplamda 20 milyon lira civarında para ödendiği söyleniyor.

traktor-1.webp

TRAKTÖRLERİN MODELLERİ BELLİ OLDU

Deutz Fahr 9340TTV modeli 8 milyon liraya satılıyor. Deutz Fahr 7250TTV modeli 5 milyon 750 bin liraya satılıyor. Deutz Fahr 6135C modeli ise 3 milyon 500 bin liraya satılıyor. Türkiye’nin en büyük tarım ve hayvancılık işletmelerinden biri olan Bala Tarım satın aldığı bu traktörlerle filosunu güçlendirdi.

bala-tarim-satis.jpg

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK İŞLETMELERİ ARASINDA YER ALIYOR

Bala Tarım, 84 bin dekarlık arazi varlığına sahip olan işletmemiz; 2 bin 400’ü sağmal olmak üzere toplamda 5 bin baş kapasiteli büyükbaş süt üretim tesisi, 3 bin dekar alanda meyve bahçesi ve 60 bin dekar alanda tarla bitkileri üretim tesisiyle Avrupa’nın en büyük işletmelerinden birisi olarak biliniyor. Konya Tarım Fuarı'nda her yıl daha büyük satışlara imza atılıyor.

Fiyatı 8 milyon lira olan Deutz Fahr 9340TTV modelinin ilginç özellikleri şu şekilde:

-336 beygir motor gücü

-Ağırlığı 11.800 kilogram

-Dingil mesafesi: 3.135 mm

-7.8 litre motor hacmi

-6 silindirli motor

-Düşük yakıt tüketimi ve yüksek performans

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum