Angı: Kaos ortamı oluşturmak istiyorlar

Angı: Kaos ortamı oluşturmak istiyorlar

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Kaos ortamı oluşturmak istiyorlar. Millet olmanın şuurundayız” dedi.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda başkan Angı, ülke ve Konya gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Angı, gündemin sıcak olduğunu dile getirdi. Toplantının ardından Angı, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

DEVLETİ GÜÇSÜZ GÖSTERME YARIŞINA GİRDİLER!

Karadeniz bölgesindeki heyelanların, 1 haftadır yangınların yaşandığını ifade eden Angı, “Türkiye bulunduğu kuşak itibariyle sıcakların artması ve nem oranlarının düşmesi ile yangına zemin oluşturdu. Çok daha dikkatli olup tehdit ve tehlikeden uzak durmak gerekiyor. Küçük ihmaller büyük sıkıntılara sebep olabiliyor” dedi. Yangınla mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Angı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya olarak baktığımızda güney ve batı bölgelerimizdeki alanlarımız önemli. Orman varlığı atalarımızın gelecek için bizlere emanet ettiği varlıklardır. Bunu korumak hepimizin görevi. Bazı bölgelerde, özellikle kızılçam ormanlarında yangınların kolay kontrol edilemediği gerçeği var. Orman Müdürlüğü ile bu mücadeleyi yürütüyoruz. Bütün imkânlarımız o bölgelerde seferber. Sayın bakan ve milletvekillerimiz sürecin takibinde. Yangınların tez zamanda söndürülmesi ve kayıpların daha fazla olmayıp hasar gören evi barkı yanan çiftçilerimizin yaralarının sarılması hepimizin dileği. Allah beterinden saklasın. Millet olmanın şuurundayız. Şu an ciddi bir mücadele yürütüyoruz. Buna rağmen sosyal mecralarda bazı konuların istismarının yapılmaya çalışılması, devleti güçsüz kılma gayreti, kaos ortamı oluşturulmaya çalışılması ve Türkiye’deki deki huzurun bozulması gayretleri devam ediyor. Bunlara fırsat bulamayacaklar. Biz bunların üstesinden gelmeyi bilen bir milletiz. Bölgelerin ihtiyaçlarını görmek adına AFAD, Kızılay ve STK’larımızın emekleri dayanışma göstergeleridir. Budan sonrası için alınacak tedbirlere riayet etmemiz lazım. İhmallere göz yumamayız. Şu an havai fişek kullanımı yasak ama maalesef kontrolsüz kullanımı devam ediyor. Oluşabilecek kazada neler olabileceğini geçmişte yaşadık. Havai fişek atılmasa düğün ihtişamından bir şey kaybetmez. Çevreye zar verecek durumlardan kaçmak da erdemdir. Hep birlikte bu gayreti gösterirsek bu süreci kolay bir şekilde atlatabiliriz.”

KİMSE KONYA’NIN KARDEŞLİĞİNE ZARAR VEREMEYECEK”

Konya’da 7 canın hayatını kaybettiği olay üzerinden de fitne ateşi yürütülmeye çalışıldığını belirten Başkan Angı, “Geçtiğimiz Cuma günü Hasanköy mahallesindeki büyük acı hepimizi derinden yaraladı. Giden 7 can, hepimizin içini acıttı. Genel başkan vekillerimiz, milletvekillerimizle ailemizin yanında olmaya çalıştık. Bu olay üzerinden bile fitne ateşi yürütülmeye çalışıldı. Bu tür hadiselere karşı dikkatli olmalıyız. İnsan canını bırakın, bir karıncayı ezmemek için, yürüdüğü yolda dikkat eden bir neslin evlatlarıyız. Ailenin gösterdiği sağduyu önemliydi. Siyaset istismarı yapmaya çalıştılar ancak o fırsatı bulamadılar. Huzur şehri Konya’da olayı farklı bir durum varmışçasına yansıtma çalışması kabul edilemez. Konya’ya dönük bu tür bir çalışmanın sonuç vermeyeceğinin mesajını verdik. Konya kardeşlik şehri. Kimse buna zarar veremeyecek” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum