Anadolu Gençlik Derneğinden sert uyarı

Anadolu Gençlik Derneğinden sert uyarı

İsrail askeri örgütleri tarafından Filistinin Gazze şehrine yapılan kanlı saldırılar sonrasında tüm dünyada İsraili boykot ve Filistine destek mitingleri düzenlenmeye başladı.

Konya’da yapılan eylemlerden ilki dün Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi tarafından gerçekleştirildi. İsrail’i telin ve Filistin’e destek için Zafer Meydanı’nda toplanan gençler “Kahrolsun İsrail, gün gelecek, devran dönecek, Siyonist köpekler hesap verecek, intikam, intikam, dişe diş kana kan, Oluk oluk kan aksa, kurtulacak El Aksa, Hamas’a selam, direnişe devam, hükümet uyuma, Filistin’e sahip çık” çığlıklarıyla seslerini duyurmaya çalıştı.
MÜSLÜMANLAR’IN BİRLİK ZAMANIDIR
Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, yapılan eylemlerin amacının dünyanın bu sinsi saldırılara ve terör olaylarına sessiz kalışına bir son vermek olduğunu ifade ederek, tüm Müslüman devletleri ve Müslüman halkları birlikte olmaya davet etti. Dünya üzerinde yaşayan 3 milyar İslam aleminin Filistin’de, Hamas’ta, Gazze’de yapılan saldırılara sessiz kalmasının doğru olmadığını vurgulayan Yusuf Güneş, Yahudi ve Hristiyanları kendilerine dost görenleri de sert bir dille eleştirdi. Müslüman halkın bugün bu acıları çekmesinden tüm İslam aleminin sorumlu olduğunu kaydeden Güneş, “Yüce Allah, ‘Yahudileri ve Hristiyanları kendinize dost edinmeyin. Kendi içinizde merhametli olun. Ancak canınıza, malınıza, namusunuza kast edenlere karşı sessiz kalmayın’ buyurmuşken, biz Müslümanların bu sessizliği nedendir. Gelin birlikte olalım, yapılan katliamlara son verilmesi için birlikte çalışalım. Bize acı çektirerek zevk alan Siyonistlere bu zevki bir daha tatma şansı vermeyelim” ifadelerini kullandı.
BUGÜN KARDEŞİMİZE, YARIN BİZE!
Müslüman devletlere saldıran ve onları yok olmaya mahkum etmek isteyen İsrail’in yaptığı saldırıların eğer tepki gösterilmezse bundan sonra da devam edeceğini kaydeden AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, “Bugün bizim kardeşimizi katleden, onların canlarına, mallarına, ırzlarına ve namuslarına göz diken Siyonistlerin yarın bizim için aynı davranışları sergilemeyecekleri ne malumdur. Bu saldırıların önüne geçmek için bugün birlikte olmalıyız. Bugün birlik günüdür” diye konuştu. Saldırılara tepkisini göstermeyenleri sert bir dille eleştiren Yusuf Güneş, “Sizin gücünüz sadece başı örtülülere, sadece imam hatiplere mi yetiyor. Hani şimdi neredesiniz? Binlerce Müslüman halk çeşitli işkencelere maruz kalırken, kardeşimizin kanı yere dökülürken, çeşitli şekillerde baskı ve şiddet uygulanarak yok edilmeye çalışılırken neden tepkinizi göstermiyorsunuz” ifadelerini kullandı.
İsrail’in Ankara’daki Türkiye elçiliğinin kapatılması ve İsrail Büyükelçisi’nin de Türkiye’yi terk etmesi gerektiğini öne süren Yusuf Güneş, Ankara halkına seslenerek, “İsrail konsolosluğu önünde yapacağınız çeşitli eylemlerle siz de tepkinizi gösterin. Biz sessiz kaldıkça onlar tepemize çıkıyor. Artık bu gidişe bir dur demenin zamanı geldi” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından İsrail baskısı altındaki Filistin’in bu saldırılardan kurtulması için yapılan dualara hep bir ağızdan amin denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.