''Anadolu Aslanı'' fuarların gözdesi oldu

''Anadolu Aslanı'' fuarların gözdesi oldu

Aksaray ve çevresine özgü bir köpek ırkı olan ve "Anadolu Aslanı" olarak bilinen Aksaray Malaklısı fuarlarda tanıtılıyor.

Aksaray ve çevresine özgü bir köpek ırkı olan ve "Anadolu Aslanı" olarak bilinen Aksaray Malaklısı fuarlarda tanıtılıyor. Aksaray Malaklı Irkları Geliştirme Derneği Başkanı Muammer Tıpırdamaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aksaray Malaklısı'nın ''Anadolu Aslanı'' olarak anılan özel bir köpek ırkı olduğunu, yakın zamana kadar az bilinen Malaklı'yı yapılan tanıtımlarla tüm dünyaya duyurduklarını belirtti.
    
Tanıtım çalışmalarına Aksaray Valiliği, Belediye, Tarım Platformu ve kamu kurumlarının destek olduğunu ifade eden Tıpırdamaz, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) ve çeşitli illerde düzenlenen tarım fuarlarına götürdükleri Aksaray Malaklısı'nın ilgi görmeye başladığını kaydetti.
    
Malatya Belediyesi'nin düzenlediği ve bu yıl 7'ncisi düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Fuarı'na katılacaklarını belirten Tıpırdamaz, şöyle devam etti:
    
''Mayıs ayında Macaristan'da yapılacak FCI'nın (Uluslararası Köpek Kinoloji Federasyonu) düzenlediği 84 ülkeden 25 bin köpeğin katılacağı güzellik yarışmasına gösteri amaçlı davet edildik. İşlemlerimiz tamamlanıyor. 15-18 Mayıs tarihlerinde Macaristan'da olacağız. malaklı'yı yurt dışında da tanıtmak için kolları sıvadık. Malaklı'nın ırk tespit çalışmaları FCI tarafından yürütülüyor. Aksaray'da toplamda 140 Malaklı'nın ırk tespit ve kayıt çalışması yapılacak. Bu uzun bir süreç olacak. Tamamlandığında uluslararası alanda Aksaray Malaklısı ismiyle bu köpeğin tescili yapılmış olacak.''
   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.