Alzheimer hastalarına sanatla terapi desteği

Alzheimer hastalarına sanatla terapi desteği

Türkiye Alzheimer Derneği Marmara Şubesi, Alzheimer hastalarının sosyal hayata katılmaları, zihinsel aktivitelerini artırmaları ve tedavilerine katkı sağlaması amacıyla "Sanat Atölyeleri" projesini hayata geçirdi.

Marmara Şubesinin Alzheimer hastaları için Fransız Lape Hastanesinde hayata geçirdiği proje, hastalar ve yakınları için tedaviye destekte yeni bir adım oldu. Hastaların günün sonunda mutlu ayrılmalarını sağlayan sanat atölyelerinde hastalar sanatla terapi görüyor.

Atölyede sanatın iyileştirici gücü yöntem olarak kullanılıyor. Atölyede zihinsel aktiviteler de kullanılarak, bilimsel temelli sanat terapileri uygulanıyor. Hastalar sanat atölyesinde resim ve seramik yaparak sosyalleşme imkanı buluyor.

Sanat atölyesindeki aktiviteler, Alzheimer'da en çok gerileyen şey olan zihinsel işleve dokunmayı sağlıyor. Hastalar gün sonunda atölyeden, hem duygusal hem de zihinsel olarak bir aktiviteyle çıkmış oluyor.

Hasta yakınlarının atölyelerin desteğiyle yükleri bir nebze de olsa azalırken, hastalarıyla daha rahat ilişki kurabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.