Altın yeniden yükselmeye başladı! Merkez Bankası verdiği kararla altını düşürür mü?

Altın yeniden yükselmeye başladı! Merkez Bankası verdiği kararla altını düşürür mü?

Altın fiyatları kaç lira olacak? Altına yatırım yapılır mı? Altın fiyatları 17 Kasım Salı günü yeniden çıkışa geçti. Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak sorusu piyasaların gündeminde yer alıyor.

Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti 460 lira sınırına kadar gerileyen altın fiyatları yeni bir çıkış yakaladı 17 Kasım salı günü gram altın fiyatları 470 liradan işlem görüyor. Piyasalar 19 Kasım'da Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararına kilitlenirken, Merkez'in alabileceği düşük faiz algısı nedeniyle yükselişe geçti. Peki piyasalar bu gelişmeleri nasıl yorumlayacak? Cevabını arayan sorular arasında yer alıyor.

17 KASIM SALI ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatlarındaki yükseliş diğer altın ürünlerine de yansıdı. Gram altın 470 liradan satılırken, çeyrek altın 777 liradan işlem gördü. Cumhuriyet altını 3 bin 166 liradan, yarım altın bin 554 liradan, 22 ayar bileziğim gram fiyatı 430 liradan, 14 ayar altının gram fiyatı ise 275 liradan alıcı buldu.

ALTINA YATIRIM YAPILIR MI?

Altın fiyatlarındaki büyük düşüş sonrasında tekrar çıkış ivmesi yakalaması altına yatırım yapacak yatırımcıları heyecanlandırdı. Küçük ölçekli yatırım yapacak vatandaşlar kuyumculardan fiziki altın alırken orta ölçekli yatırım yapacak yatırımcılar Merkez Bankası'nın faiz kararını beklemeye başladı. Peki altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar yatırımcıyı endişelendirse de altın uzmanlarına göre altın fiyatlarındaki artış kademeli olarak yükselecek. Jeopolitik riskler, küresel çapta belirginleşmeye başlayan ekonomik kriz, yerelde yaşanan ekonomik buhran altın fiyatlarında yaşanacak olan olası bir yükselişin temelini oluşturacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.