Altın uzmanından uyarı! Yıl sonunda 500 TL’yi görebilir

Altın uzmanından uyarı! Yıl sonunda 500 TL’yi görebilir

Kovid-19 sürecinde altın patlama yaptı. Gram altının fiyatı 400 lirayı aşarken, çeyrek altın tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. Uzmanlara göre, virüs devam ettiği sürece altın fiyatları artmaya devam edecek

Artış trendi bu seviyelerde kalırsa yıl sonuna kadar altının 500 lirayı zorlayabileceği konuşuluyor.

Altının yükselişini sektör temsilcileriyle konuştuk. Kovid-19 pandemi sürecinin yanı sıra ülkelerin rezervlerinde altın miktarını yükseltmeleri nedeniyle fiyatlar hızlı yükseliş trendi yakaladı. Tüm bunların yanında Hindistan gibi nüfusu yoğun olan ülkede düğün sezonunun başlaması da altına olan talebi artırdı. Bu da fiyatlara doğrudan yansımış gözüküyor.

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir, ons değerinin kritik eşiği aşmasıyla altın fiyatlarının tavan yaptığını dile getirdi. Kuşdemir, ekonomisi dev ülkeler arasında yaşanan ticari anlaşmazlıkların da altın fiyatına etki ettiğini belirterek, “Yaşanan bu artışlar iç piyasaya da doğrudan yansıdı. Altın gram fiyatı 400 lirayı aştı. Eğer bu rakamlarda tutunmayı devam ettirebilirse, altın yıl sonuna kadar 500 liraları da görebilir. Ancak piyasaların tepkisine bağlı bu artışlar. Virüs sorunu da fiyatı tetikleyen önemli faktörlerden birisi. Eğer virüs süreci atlatılırsa, altının seyri değiştirecektir ama kesinlikle yatırımcısını zarara uğratmayacaktır.” dedi.

2-4.jpg

Kuşdemir, altın fiyatlarının bu denli artmasının nedenlerini; Kovid-19 virüs süreci, ülkeler arası ekonomik savaşlar, ülke para rezervlerinin altına yönelmesi ve Hindistan’da düğün sezonunun başlaması olarak sıralarken, yatırımcıların altına olan güvenlerinin devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Altında yaşanan fiyat artışıyla birlikte vatandaşlar birikimlerini altına çevirme telaşına düştü. Altın sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Selman Kuyumculuk sahibi Ali İhsan Uyan, altının yatırımcılarına yine kazandırdığına dikkati çekti. Son yıllarda yatırım araçlarındaki artışlara bakıldığında yine en kârlı yatırımın altın olduğunu kaydeden Ali İhsan Uyan, “Ne ev, ne araba ne de arsa, altın kadar kazandırmadı. Son iki yıl içerisinde altına yatırım yapanlar birikimlerini iki kattan fazla artırmış oldu. Hem faizsiz helal yoldan yatırım imkânı hem de kazanç getiren bir yatırım aracı altın. İnsanlarımız, altından vazgeçmesinler” dedi.

2-3-001.jpg

Dünyada yaşanan gelişmelerin altın fiyatlarına doğrudan yansıdığını ifade eden Uyan, “Altın hassas bir maden. Dünyada altının rezervlerden yıllık çıkarıldığı miktar belli. Virüs süreci, ekonomik olaylar altına doğrudan yansıyor. Bu nedenle altın fiyatları bizim beklediğimiz şekilde artış gösterdi. Yani yatırımcısını yine yanıltmadı. Yıl sonuna kadar altın fiyatlarındaki artışın devam edeceğini öngörüyoruz. İnsanlarımız da bu süreçte altın yatırımı yapmaya devam ediyorlar. Son birkaç haftadır yatırım amaçlı altın alanların sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Bundan sonra da insanların yatırım için altına yönelmeye devam edeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

HAKAN ARMUTCU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum