Altın tarihi rekor kırdı

Altın tarihi rekor kırdı

Dünya borsasının açılışı ile birlikte altın fiyatı haftaya yükselişle başladı. Çeyrek altın, Türkiye'de tarihi rekorunu kırdı. Çeyrek altının fiyatı, 595-600 TL'den 620 TL'ye yükseldi

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs, dünya piyasalarını alt üst etti. Altın fiyatları ve döviz kuru, Koronavirüsten olumsuz etkilendi. Hem döviz kuru hem de altının fiyatı yükseldi. Çeyrek altın 620, Yarım altın bin 240, Cumhuriyet altını ise 2 bin 450 TL'yi gördü. Önümüzdeki günlerde Koronavirüs ile ilgili yaşanacak olumlu ve olumsuz tüm gelişmelerin, doğrudan altın fiyatlarına etki edeceği de belirtildi. Çoğu sektörde olduğu gibi kuyumcular da yayımlanan genelge ile düğün salonlarının kapalı olmasından dolayı, düğünlerin iptal edilmesinden ve Koronavirüsten ağır darbe yedi.

BEKLENMEDİK BİR HAREKETLİLİK OLDU

Piyasada çok enteresan işlerin olduğunu söyleyen Konya Sarraflar Odası Başkanı Mehmet Kuşdemir, “Ons dolar, bin 700 lira oldu” dedi. Çeyrek altının 620 TL, yarım altının bin 240 lira, Cumhuriyet altının ise 2 bin 450 lirayı gördüğünü ifade eden Başkan Kuşdemir, “Sokağa çıkma yasağından önce yani geçtiğimiz hafta Cuma günü 595-600 TL civarındaydı. 2 gün dünya borsası kapalıydı. Onsda hareketlenme yoktu. Piyasanın açılması ile beklenmedik bir şekilde hareketlilik yaşandı. 24 ayar altının fiyatı da 370 lira oldu” şeklinde konuştu.

ÇEYREK ALTIN BİN TL'Yİ GÖREBİLİR

“Koronavirüs korkusundan dolayı altın fiyatları artıyor” diyen Kuşdemir, şunları kaydetti: “Altın fiyatı yükselmeye hala devam ediyor. Piyasada ciddi bir belirsizlik var. 1-2 gün bizler için çok önemli. Ons dolar bin 800'e doğru giderse altının fiyatında 400 TL'lik bir artış daha olur. Yani çeyrek altın bin TL'yi bulabilir. Bu yükseliş ise sadece korkunun yükselişi olur. Şuan için piyasanın seyri tamamı ile Koronavirüse bağlı. Koronavirüsteki olumlu ve olumsuz tüm gelişmeler, altına doğrudan etki edecek. Eğer Koronavirüs ile ilgili olumlu bir gelişme olursa Ons dolar aniden bin 700 liradan, bin 550 liraya da düşebilir. Bu da altın fiyatlarında geriye doğru seyir olması demek olur.”

KUYUMCULARIN YARISI AÇIK YARISI KAPALI

Yayımlanan genelge ile düğün salonlarının kapalı olduğunu, bu sebepten dolayı da düğün yapılmadığını dile getiren Konya Sarraflar Odası Başkanı Mehmet Kuşdemir, şu dönem için zaten alışveriş yapılmadığını kaydetti. Belirsizlik ortamının bir an önce ortadan kalkması gerektiğini vurgulayan Kuşdemir, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Biz, oda olarak üyelerimizi serbest bıraktık. İsteyen üyemiz dükkânını açıyor, istemeyen açmıyor. Zaten şuan üyelerimizin yarısı açık, yarısı kapalı. Dükkânını açan esnafımız da saat 10.30-11 gibi mesaiye başlıyor, 15.00 gibi de mesaisini bitiriyor. Yani dükkânı açık olan kuyumcular günde en fazla 4-5 saat çalışıyorlar. Her esnaf gibi biz de kayıplar yaşadık fakat insan sağlığı her şeyden önemli diyoruz. Bu günlerin geçici olacağı bilinmeli. Önümüzde mübarek Ramazan ayı var. Ramazanı güzel bir şekilde idrak edelim. Sonraki süreç için umutluyuz.”

EMRE ÖZGÜL

adsiz-036.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.