Altın piyasası uzmanından açıklama: Gram 350 liraya düşebilir!

Altın piyasası uzmanından açıklama: Gram 350 liraya düşebilir!

Altın fiyatları için İstanbul Kuyumcular Odası Mustafa Atayık, 1 Haziran sonrasında gram altın fiyatının 350 liraya düşebileceğini açıkladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle küresel ekonomilerde daralmaya gidilirken merkez bankaları da genişlemeci politikalar izlemişti. Ekonomi de yaşanan bu gelişmeler altın fiyatlarının da sert yükselişlerine neden olmuştu. Ancak salgının dünyada olumlu yönde seyretmesi ile birlikte alınan tedbirlerde kademeli olarak azaltılmaya gidilmesi ve piyasalarda iyimserliğin sürmesi ile birlikte altın fiyatları da son günlerde bir miktar geri çekilme yaşanmasına neden oldu. Düğün yapmak için bekleyen vatandaşlar ise bu süreçte "altın fiyatları daha da düşer mi? Bu fiyatlardan altın alalım mı? sorularını soruyor.

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, altın fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamasında piyasaların kademeli olarak normale dönmeye başlayacağını belirterek, "Sektörün nispeten kapalı durumu nedeniyle geçtiğimiz iki aylık süreçte altının alış- satışı arasındaki makas açılmıştı. 1 Haziran’la birlikte alış satışı arasındaki makasın hızla kapanacağını söyleyebiliriz" dedi.

"GRAM ALTIN 350, ÇEYREK ALTIN FİYATI 570 TL'YE DÜŞEBİLİR"

Fiyatlara ilişkin de yorumda bulunan Atayık, "gram altın 350, çeyrek altın fiyatı da 570 TL seviyesinde düşebilir" dedi.

Yurt dışındaki olumlu veri akışıyla gerileyen ons altın fiyatları düşmeye devam eder ve aynı tablo yurt içinde dolar kuru fiyatının düşüşüyle desteklendiği vakitte Atayık, "Önümüzdeki günlerde gram altında 360-350 TL, çeyrek altında ise 580- 570 TL değerleri yeniden görülebilir” değerlendirmesinde bulundu.

31 MAYIS 2020 ALTIN FİYATLARI

31 Mayıs Pazar günü altın fiyatları piyasaların kapalı olması nedeniyle haftayı tamamladığı 29 Mayıs 2020 Cuma günü işlemlerinden fiyat görüyor.

Gram altın bugün 379,24 liradan satılırken çeyrek altın ise 625,65 liradan satılarak işlem görüyor.

Cumhuriyet altın fiyatı ise 2.491,70 liradan satılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum