Altın mı alınır yoksa gümüş mü? Hangi yatırım daha mantıklı?

Altın mı alınır yoksa gümüş mü? Hangi yatırım daha mantıklı?

Altın ve gümüş fiyatları 2 haftalık aranın ardından tekrar yükselişe geçti. Altın fiyatları 464 lirayı görürken, gümüş fiyatları da 6 liranın üzerine çıktı.

Altın fiyatlarının son dönemde büyük sıçrama kaydetmiş yükselişe geçmişti. Gümüş fiyatları da son 2 yılda tam 5 katına çıktı. Yatırımcının aklındaki en büyük soru ise altın almak mı mantıklı yoksa gümüş almak mı? Merkez Bankası'nın dün açıkladığı 475 baz puanlık faiz artırımı hem döviz kurlarını hem de değerli madenleri düşürmüştü. Haftanın son işlem gününe yükselişle başlayan altın fiyatları 464 liraya kadar yükseldi. Gümüşün gram fiyatı ise 6 lira 03 kuruş seviyesine geldi.

ALTIN MI, GÜMÜŞ MÜ?

Altın bir yıl içerisinde yüzde 70'li bir kazan sağlarken, gümüş fiyatları yüzde 102'lik bir kazan elde etti. Yatırımcılar gümüşün gelecek vadeden bir yatırım aracı olduğunu söylerken altın fiyatlarının da altının ons'unda ve küresel siyasette yaşanacak gelişmelere göre 500 lira ve üzerini görebileceğini iddia ediyor. Öte yandan gümüş fiyatlarında ise ilk hedef 7 lira iken 2021 yılında bu hedefin 9 liraya kadar yükselebileceği iddia ediliyor. Bu kapsamda her iki değerli madeninde yatırım yapacaklara ilerleyen dönemde kazandıracağa benziyor.

GÜNCEL PİYASALAR

GRAM ALTIN 463 LİRA

ÇEYREK ALTIN  764 LİRA

GRAM GÜMÜŞ  6 LİRA 2 KURUŞ

22 AYAR BİLEZİK  423 LİRA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum