Altın için 600 lira tahmini

Altın için 600 lira tahmini

Altın ve gümüş rekora doymuyor. Altın fiyatlarındaki çıkış devam ederken, gümüş rekor üstüne rekor kırıyor. Teknik uzmanı Tunç Şatıroğlu altın ve gümüş değerlendirmesini paylaştı.

Altın fiyatları son günlerin en yüksek seviyesine yükselerek 500 liranın üzerine yerleşti. Uzmanlar altın fiyatlarının birkaç ay içinde 600 liranın üzerine gidebileceğini belirtiyor. Altının gram fiyatı hafta başında 504 lira seviyesine kadar çıkarken şu sıralarda 501 lira bandında yer alıyor. Altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş gümüş fiyatlarını da yeni rekorlar kırmasına neden oldu. Gümüşün gram fiyatı ise 7 lira 64 kuruş seviyesinde yer alıyor. Altının ons fiyatı ise 1869 dolara çıkarak 2021 yılının en yüksek seviyesine ulaştı. Teknik uzman Tunç Şatıroğlu altın ve gümüş fiyatlarındaki yeni rekorları sosyal medya hesabından analiz etti.

ALTIN YENİ REKORLARA KOŞUYOR

Altın ürünlerindeki fiyat değişimi ise şöyle oldu: Gram altın 501 liradan, Çeyrek altın 829 liradan, Cumhuriyet altını 3 bin 379 liradan, 22 ayar bileziğin gram fiyatı 459 liradan satıldı.Altın fiyatlarındaki hızlı yükselişi değerlendiren Teknik uzman Tunç Şatıroğlu,"Altın artık haftalıkta Ichimoku bulutunun sınırına geldi. 1872 üzerinde bu hafta veya önümüzdeki haftada, haftalık kapanışla bulutun üzerine çıkmasını ve yükselişin daha da hızlanmasını bekliyorum. Ufak geri çekilmeler olursa bunlar alım fırsatı olur." İfadelerini kullandı.

GÜMÜŞ TARİHİNİN EN BÜYÜK ZİRVESİNİ YAKALADI

Gümüşün ons fiyatı da 30 dolar seviyesini zorluyor. Ons gümüş şu sıralarda 28 dolar bandında yer alıyor. Gümüş fiyatları son yılların en yüksek seviyesine geldi. Piyasa uzmanı Tunç Şatıroğlu, "Gümüş fiyatlarının dirençler aşıldığı ve altın fiyatları da güçlenmeye başladığından altına göre daha güçlü performans göstermeye devam edeceğini düşünüyorum. Sonraki hedef 29,9. Geri çekilmeler alım fırsatı. 30 civarı direnç ancak oradan şu kadar düşer diyemiyorum." İddiasında bulundu.

ALTIN FİYATLARI 600 LİRAYI BULABİLİR

Edirne Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Kalkan, Eylül ayında altının gramının 600 liraya kadar yükselebileceğini söyledi.Edirne’de 43 yıldır kuyumculuk yaptığını belirten Kalkan, yükselen altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Altının gramının şuanda 500 lira civarında seyrettiğini kaydeden Kalkan, yakın zamanda altının gramının 550 liraya yükseleceğini ifade etti. Başkan Kalkan, Eylül ayı itibariyle de altının gramının 600 liraya kadar yükselmesini tahmin ettiklerinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.