Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama

Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama

Merkez Bankası kararı sonrasında İslam Memiş'ten kritik gram altın tavsiyesi geldi. ABD enflasyon verisiyle hareket beklediğini söyleyen Memiş, "son alım fırsatı" diyerek gram altın tavsiye verdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) mayıs ayında da politika faizini sabit tutmasıyla dolar kurundaki yükselişle beraber 950 TL'yi aşan gram altın fiyatları ise 970 TL bandına oturdu. Bugün 980 TL'ye çıkan gram altın 20 Aralık öncesi kırdığı 1.062 TL'lik rekora yaklaştı.

Merkez Bankası'nın kararı sonrası ve ABD enflasyon verisi öncesinde yükselişini sürdüren gram altın fiyatları için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken analiz geldi.

Önümüzdeki dönemde emtia fiyatlarında boğa piyasası beklediğini belirten İslam Memiş, gram altın yatırımcısına dikkat çeken tavsiyede bulundu.

GRAM ALTIN İÇİN SON ALIM FIRSATI

İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Gram altında TL üstünden işlem yapılmasını tavsiye etmiyorum. Genellikle Ons bazında veya parite üzerinden bu işlemler yapılmalıdır. Çünkü çok ciddi belirsizlikler var. Türkiye'de çok fazla gram altın yatırımcılarının ters köşe kaldığını görüyoruz. Nisan ayında gram altın 900 TL'nin altına düşünce hiç bakmayanlar, 980 TL'ye çıkınca tekrar ilgilenmeye başlandılar. Yani yukarıdan maliyet yapıyorlar. Bu da çok yanlış bir düşünce.

Gram altın yatırımcısına, 980 TL seviyesini kırmızı çizgi olduğunu ifade ettim. Aşağıda ise 950 TL seviyesi var.

980 TL seviyesi kırılırsa, dolar kuru da 16,80 TL'yi kırarsa, gram altında 1200 TL'yi görebileceğimizi sık sık söylüyorum.

Bu öngörümde bir değişiklik yok.

Bu seviyelerden TL ile gram altın alır mıydım?

Nisan ayında alım yapanlar mutlaka beklemeli, yapmayanlar ise soğukkanlı kalmalı ve bir düzeltme hareketi beklemeli.

Bugün ABD'den enflasyon verisi açıklanacak. Bu veri ile ya gram ya da Ons tarafında bir hareket olacak.

Ancak Hazine Bakanlığı bir paket açıklayarak, seçim dönemi öncesinde piyasayı rahatlatmak isteyecektir. Bu da kısa vadeli düşüşleri getirecektir. Gram altında 950 TL seviyelerini beklemeyi tavsiye ediyorum.

Yıl boyunca ise 1450 TL öngörüm devam ediyor." 

GÜMÜŞ HAZİRAN AYNIDA RALLİ YAPACAK

Gümüş için de tahminde bulunan İslam Memiş, "Gümüş piyasasında altına oranla daha makul fiyatlar var. Baskılanan bir gümüş fiyatı vardı karşımızda. Ben Haziran ayında 24-26 dolar bandına ralli yapacak bir gümüş Ons fiyatı karşımızda olabilir. Dolar tarafındaki belirsizlikten kaçmak isteyenler elindeki doları gümüş tarafında değerlendirebilir." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.