“Altın fiyatlarında yükselme olabilir”

“Altın fiyatlarında yükselme olabilir”

Gram altının 540 TL'den, 390 TL'ye kadar düştüğünü hatırlatan Göçülü Sarraf sahibi İsmail Karagöz, “Yatırım için her zaman makul olan altındır. Sert düşüşün ardından, altın fiyatlarında bir yükselme olacağını öngörüyoruz” dedi

Bir ara 540 TL'yi gören gram altının fiyatı, sert bir düşüşle 390 TL'ye kadar geriledi. Geçtiğimiz hafta dolardaki artışla birlikte gram altının fiyatı 415 liraya çıktı. Vatandaş, bugün en çok altın fiyatları ne olacak sorusunun cevabını merak ediyor. Sarraflar, sert düşüşün ardından her zaman fiyatlarda bir yükselişin yaşanacağını dile getiriyor.

BU HAFTA PİYASAYI SEYRETMEK GEREKİR”

Altının ons fiyatında geçtiğimiz hafta bir gevşeme olduğunu söyleyen Göçülü Sarraf Sahibi İsmail Karagöz, doların yükseldiğini, bu yükseklikle birlikte altın fiyatlarının da artışa geçtiğini ifade etti.

Bu hafta piyasayı seyretmekte fayda olduğunu aktaran Karagöz, “Büyüme rakamı açıklandı. Enflasyon beklentileri var. Bunların hepsi, piyasada belirleyici unsurlar. Doların seyri de çok önemli. Doların yükselmesi veya düşmesi, piyasaya yön verir” dedi.

ALTIN GÖRDÜĞÜ YERİ UNUTMAZ

“Altın, gördüğü noktayı unutmaz” diyen Karagöz, daha sonra şunları kaydetti: “Bu gerçeğe çok şahit olduk. Yatırım için her zaman makul olan altındır. Altın, uzun vadede kâr sağlar. Kara gün için biriktirilir. Fiyatlarda inişlerin çıkışların olduğu böyle bir dönemde ani reflekslerle karar vermemek gerekir. Vatandaş zaten altın alıyor. Parası olan vatandaş, altına yatırım yapıyor. Önemli olan altını alabilecek paranın vatandaşın elinde olması.”

BU SEZON DA SATIŞLARIMIZ DÜŞÜK OLACAK

Pandemide birçok sektörün yara aldığını da konuşmasına ekleyen Göçülü Sarraf Sahibi İsmail Karagöz, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “Sarraflar da pandemi sürecinden olumsuz etkilendi. Düğünler yapılmadı. Özel günler yasaklardan dolayı icra edilmedi. Haliyle bizim altın satışlarımız da düştü. Bu sene de çok fazla düğün organizasyonu olacağını düşünmüyorum. Kurallarda bir esneme olmaz. Bu sebeple satışlarımız yine fazla olmayacak. Ayrıca altın, internetten değil, kuyumcudan alınır. Vatandaşın bilinçlenmesi gerekir. Kuyumcular bu süreçte mağdur edildi. Vatandaş, internet üzerinden bir fiyat görüyor, gerçeği o zannediyor. İnternet üzerinde görülen fiyat, kuyumcuya göre daha düşük. İnsanlar, sonra 'Kuyumcuda fiyatlar neden bu kadar pahalı' sorusunu sormaya başlıyor.”

EMRE ÖZGÜL

 

alt2-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.