"Altın fiyatlarında artış bekliyoruz"

"Altın fiyatlarında artış bekliyoruz"

Altın fiyatları, tarihi zirveye oynuyor. Gram altın, geçtiğimiz gün 526 lirayı aştı. Kuyumcular, altın fiyatının düşmesinin pek mümkün olmadığını, önümüzdeki günlerde altın fiyatlarının yeniden artabileceğini öngördüklerini söyledi. 

Döviz kurundaki yükselişle birlikte altın fiyatları da artışa geçti. Gram altın 526 lirayı görerek, zirveye oynadı. Çeyrek altın 864 liradan satılıyor. Altın fiyatlarındaki yükseliş hem düğün yapacakları hem de takı takacakları zorluyor. Düğün yapacak veya takı takacak olanlar, kara kara düşünüyor. 

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEĞE BENZEMİYOR

Düğün sezonunun açılışıyla birlikte altın fiyatlarında yeniden bir artış olacağını söyleyen Başkan Yusuf Yaşar, “Fiyatlar, pek düşeceğe benzemiyor. Altın fiyatlarında yükseliş olacak. Dünyada gelişen olaylar, altın fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Dolar, yükseliyor. Tüm bu gelişmelerle birlikte altın fiyatlarındaki yükseliş de kaçınılmaz oluyor. Pandemi sürecinde en fazla zarar gören sektörlerden biri de biz olduk. Nişanlar, düğünler belli bir süre yapılmadı. Satışlarımız pandemi sürecinde azaldı. Haziran ayının 15'inden sonra işlerimizin artacağını düşünüyoruz. Düğün sezonu olduğu için, sektörde ciddi bir hareketlilik olacak. Geçen yıl pandemi sürecinden dolayı, gurbetçilerin birçoğu Türkiye'ye gelemedi. Bu yıl, Konya'ya bir gurbetçi akını olacağını düşünüyoruz. Bizim yaz aylarında müşterilerimizin önemli bir bölümünü gurbetçiler oluşturuyor. Gurbetçilerin Konya'ya gelmesiyle beraber, işlerimiz hız kazanacak” şeklinde konuştu. 

ALTIN KUYUMCUDAN ALINIR

Konya Sarraflar Çarşısı Başkanı Yusuf Yaşar, son olarak şunları dile getirdi: “Altın, sarraftan alınır. Vatandaşımızın internetten altın almaması gerektiğini sizler aracılığıyla dile getirmek istiyorum. Yanıltıcı reklamlarla insanlar kandırılabiliyor. Sipariş verip, sonrasında pişman olabilir vatandaşlarımı. Altın diye sipariş verenlere, gümüşün gittiğini duyuyoruz. En güzeli altını kuyumcudan almak.” 

MELEK YILDIZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.