Altın fiyatları nereye gidiyor? Bu tarihte 3 bin TL detayı dikkat çekti

Altın fiyatları nereye gidiyor? Bu tarihte 3 bin TL detayı dikkat çekti

Küresel ekonomik tablolar sonucunda altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Değerli metalle ilgili son tahminler belli oldu.

Dünya üzerinde yaşanan ekonomik krizin sancıları devam ediyor. Birçok ülke enflasyon ile mücadele ediyor. Bu süreçte en çok değerlenen ise altın oldu. Altın fiyatlarının rekor üstüne rekor kırması yatırımcının ilgisini çekiyor. Peki altın nereye gidiyor? fiyatlar daha da yükselir mi? Ekonomi uzmanları bu soruları cevapladı.

altin-2.jpg

ALTIN KISA VADEDE YÜZDE 17 DEĞER KAZANDI

Son aylarda yüzde 17 değer kazanan ons altın, dün erken saatlerde 2.400 doları görerek rekor kırdı ve artan gerilimle 2.448,75 dolar/ons'a kadar yükseldi. Altınla birlikte gümüş, platin ve paladyum da değer kazandı.

altin-1.webp

GRAM ALTIN KISA VADEDE 3 BİN TL!

Bunun yanında, ABD enflasyonu ve Çin gibi bazı merkez bankalarının altın alımlarını artırması da yatırımcıları altına yöneltiyor. Vietnam merkez bankasının piyasayı istikrara kavuşturmak için altın arzını artıracağını açıklaması ve Çin merkez bankasının Mart ayında rezervlerine altın eklemesi de bu gelişmeyi destekledi. Ekonomi uzmanlarına göre altın fiyatlarındaki yükseliş sürecek. Gram altının kısa vadede 3 bin lirayı görme ihtimali devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.