Altın fiyatları için tarih verdi

Altın fiyatları için tarih verdi

Altın fiyatları yılın ilk gününden itibaren beklendiği düzeyde bir atılım yapamadı. Uzman isim Mehmet Ali Yıldırımtürk altın fiyatları için tarih verdi. Gram altın fiyatı için rekor tahmin geldi....

Altın fiyatları hafif seyrinde devam ediyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan ABD enflasyonu global riskleri artırırken piyasalarda altını değer saklama aracı göz önünde bulunduruyor. Dün gram altın fiyatı 786 TL seviyelerine yükseldi. 19 Ocak sabah saatlerine yüksekten başlayan gram altın fiyatı saat 12.00 itibariyle 793 TL’den işlem görüyor. Yurt içinde dolar kurunun yükselmesiyle TCMB müdahalesi düşüncesi de oluşabilir. Bugün Moody’s Türkiye değerlendirmesi takip edilecek. Yatırım uzmanları gram altın fiyatı için destek ve direnç seviyelerini 760 TL yukarıda 790 TL’yi işaret ediyor.

ALTIN FİYATI YÜKSELECEK Mİ? GRAM ALTIN ALINIR MI?

Peki altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatı yükselecek mi? Gram altın alınır mı? Yatırımcıların en merak ettiği sorular bunlar oldu. ONS altın fiyatı 1814 dolar seviyesinde hareket ederken gram altın fiyatı 793 TL’yi geçti. Çeyrek altın fiyatı ise 1311 TL’den alıcı buluyor. Altın Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk’ten altın fiyatları için yeni bir değerlendirme geldi. Merkez Bankası’nın 20 Ocak’taki PPK toplantısına dikkat çeken Yıldırımtürk, "ONS altın fiyatında 1835 dolar seviyesinin geçilmesi halinde 1835 ve 1875 dolar seviyelerini görebiliriz." dedi.

ALTIN UZMANI AÇIKLADI! GRAM ALTIN FİYATI İÇİN REKOR TAHMİN 

Gram altın fiyatı için de tahmini paylaşan altın uzmanı Yıldırımtürk, “Vatandaşın bir miktar altına yöneldiğini görüyoruz. Elindeki değerin erimemesi için altını tercih ediyor. Altın fiyatlarında aralık ayında gördüğümüz o 1000 liranın üzerindeki seviyeyi muhtemelen yılın ilk çeyreği veya ikinci çeyreği itibarıyla tekrar göreceğiz. Altının dışarıda güvenli liman özelliği nedeniyle bir miktar talepte olacağı beklentisi var.” dedi.

ALTIN İÇİN SEVİYE VERDİ! DAHA ÇEKİCİ HALE GELEBİLİR

Ekonomist Erol Karayazıcı ise ons altın fiyatları için dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Karayazıcı, ONS altın fiyatının 1835 ve 1900 dolara kadar yükselebileceğini düşünüyor. Karayazıcı, FED’in faiz artırımı kararı vermesi halinde 1350 ve 1400 dolar seviyelerinin test edilebileceğini söyledi. Karayazıcı, bu durumda ise altının daha çekici hale gelebileceğini belirtiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum